Inspiratie //  

Bezoek vuurtoren Westkapelle Hoog

De vuurtoren van Westkapelle, ook wel Vuurtoren ‘t Hoge Licht’ of 'Westkapelle Hoog' is een populaire toeristische attractie en eigenlijk ook de reden dat Westkapelle zo’n bekende plaats is in de provincie Zeeland. De toren heeft een rijke geschiedenis en biedt een prachtig uitzicht. Het is dus zeker een bezoekje waard wanneer je je in de buurt bevindt.

Geschiedenis vuurtoren Westkapelle Hoog

Westkapelle staat vol met vuurtorens, maar ‘t Hoge Licht is de bekendste van allemaal. Dit heeft met name te maken met de rijke geschiedenis van de toren. Toen deze gebouwd werd, was het namelijk nog geen vuurtoren. Oorspronkelijk hoorde de toren bij een Gotische kerk als de kerktoren van de Sint Willibrorduskerk. In de achttiende eeuw is het grootste deel van de kerk verwoest door een brand. Alleen de toren bleef staan. In het begin van de negentiende eeuw is hier een vuurbaken op geplaatst, zodat de toren kon worden gebruikt als vuurtoren.

De toren staat gek genoeg niet aan de zeekant van Westkapelle, maar juist in de hoofdstraat van de badplaats. De vuurtoren is nog steeds actief en brandt iedere avond. Wanneer het helder is, is het licht tot op 37 kilometer afstand te zien. Dit licht staat gelijk aan 2,6 miljoen brandende kaarsen.

(Bron: VVVZeeland)

Wat is er te doen in de vuurtoren van Westkapelle?

De vuurtoren heeft een interessant verhaal dat ook af te lezen is aan de buitenkant. De toren ziet er dan ook niet uit als de standaard vuurtoren die je misschien gewend bent. De toren lijkt gewoon op wat het is: een kerktoren met een vuurbaken er bovenop. Erg bijzonder om eens te bekijken dus! Daarnaast biedt de toren je een prachtig uitzicht over Westkapelle en een goede work-out. Bezoekers moeten namelijk ruim 200 treden beklimmen om bovenop te komen. Toeristen kunnen tot aan het dak komen, maar het rode vuurbaken is niet toegankelijk.

Aangezien de vuurtoren in de hoofdstraat van Westkapelle staat, zijn er meer dan genoeg leuke restaurants en cafés te vinden in de buurt. Na de hoge klim en daling kun je dus helemaal tot rust komen met een drankje en hapje.

Bereikbaarheid vuurtoren Westkapelle Hoog

Met de auto is de toren te bereiken via de A15, N57 en vervolgens de N287 of, indien je vanuit het zuiden van het land komt, via de A58 en de N288. Kom je liever met het openbaar vervoer? Pak dan de trein naar station Middelburg en vervolgens bus 53 richting Middelburg Loskade station naar de Zuidstraat in Westkapelle. De bushalte bevindt zich in de straat van de vuurtoren.

Wanneer kan ik de vuurtoren bezoeken?

De Vuurtoren ‘t Hoge Licht is niet altijd geopend, dus kijk voordat je gaat altijd even of je de toren die dag wel kunt beklimmen. Op maandag, vrijdag en zondag is de toren bijvoorbeeld vaak gesloten voor bezoek. Bekijk hier de actuele openingstijden van de vuurtoren.

Overnachten vlakbij vuurtoren Westkapelle Hoog

Verander jouw bezoekje aan de vuurtoren van Westkapelle in een leuke stedentrip! In zowel Westkapelle als Middelburg is er genoeg te ondernemen en te zien. Daarnaast biedt Westkapelle, naast de bijzondere vuurtoren, mooie natuurgebieden waar je doorheen kunt wandelen. Diskoffer heeft meerdere vakantiewoningen beschikbaar in de buurt van Westkapelle. Bekijk de accommodaties hier en maak jouw bezoekje aan de vuurtoren 't Hoge Licht in Westkapelle helemaal af met het ideale verblijf!

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland