Inspiratie //  

Dagje uit in Middelburg

Een van de populairste steden in de provincie Zeeland is de hoofdstad: Middelburg. Wanneer je in Zeeland bent, is het het zeker waard om hier eens een bezoekje aan te brengen. Je vermaakt je met gemak een dag in de Middeleeuwse stad. Er is genoeg te doen en te zien: van indrukwekkende monumenten tot culinaire feesten in het centrum. Lees verder en ontdek hoe jouw dagje uit in Middelburg eruit zou kunnen zien.

Highlights Middelburg

Er is ontzettend veel te doen in deze oude stad, maar er zijn een aantal plaatsen die je eigenlijk niet kunt overslaan als je Middelburg bezoekt. De volgende drie plekken in Middelburg raden wij in ieder geval aan:

Zeeuws museum

Middenin het historische centrum van Middelburg bevindt zich het Zeeuws museum. Als je meer wilt weten over Zeeland, is het zeker aan te raden om dit museum te bezoeken. Je kunt prachtige schilderijen, archeologische vondsten en bijzondere voorwerpen bewonderen.

Jachthaven van Middelburg

De jachthaven zal je misschien niet direct omver blazen, maar is het toch waard om even te bezoeken vanwege de indrukwekkende geschiedenis. De haven van Middelburg zorgde er namelijk voor dat Middelburg één van de belangrijkste handelssteden van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden werd.

Mini Mundi

Aan de rand van Middelburg vind je Mini Mundi: een erg vermakelijk, klein familiepark. In Mini Mundi bevinden zich een binnen- en buitenspeeltuin, leuke attracties en Miniatuur Walcheren. In de miniatuurstad kun je alle bekende bouwwerken van Middelburg bewonderen. Een bezoekje naar Mini Mundi is vooral aan te raden voor gezinnen met jonge kinderen.

Een dag uitgestippeld in Middelburg

Op zoek naar inspiratie voor een dagje uit in Middelburg? Lees verder om erachter te komen hoe jouw dagje uit in Middelburg ingevuld kan worden. Gebruik ons voorbeeld van de dagplanning vooral om je eigen ideeën voor jouw perfecte dagje in deze oude stad uit te halen!

Ochtend
Begin de dag rustig aan met een heerlijk kopje koffie in één van de oude straten van Middelburg. Je kunt dit bijvoorbeeld doen bij de populaire espressobar Rost. Kies een speciale koffie en bestel eventueel een heerlijk ontbijt. Je kunt hier ook een ‘brooddoos’ bestellen. Dan krijg je je eigen ontbijt mee dat je vervolgens gezellig aan de gracht op kunt eten.

Middag
Helemaal klaar voor de rest van de dag? Dan is het tijd om de boot in te stappen! Tenminste, als het weer dit toelaat dan. Ervaar het heden en de geschiedenis van Middelburg door middel van een unieke rondvaart. In een tocht op het water van ongeveer drie kwartier zie je verschillende prachtige monumenten. Weer terug op vaste land? Neem dan een kijkje in het interessante Zeeuws museum en wandel daarna langs de bijzondere Sint Jorisdoelen (foto). Verken meteen de winkelstraten van Middelburg. Want ook winkelen kan in deze stad zeker goed. Eindig de middag met een drankje in één van de gezellige tentjes op de Markt.

Avond
In het geval dat je al op de Markt in Middelburg zat, kun je hier prima blijven hangen om een goed restaurantje te vinden. Maar ook op bijvoorbeeld de Vismarkt vind je gezellige tentjes. Sluit je dag vervolgens af met een film in de Middelburgse bioscoop in de Kloveniersdoelen. Voor of na de film kun je erg leuk zitten in het moderne grand-cafe.

Op vakantie in omgeving Middelburg

En? Genoeg inspiratie opgedaan voor een leuk dagje uit in Middelburg? Maak dan snel vakantieplannen in of rondom deze stad. Verander jouw dagje uit in een vakantie in Zeeland. Bekijk de vakantiewoningen van Diskoffer in omgeving Middelburg en boek jouw vakantie direct!

Verblijf bijvoorbeeld in deze mooie, ruime hoekwoning in Middelburg met het strand op een half uurtje fietsen. Of geniet van de rust in deze Bed & Breakfast in het pittoreske dorpje Poortvliet.

Verhuur jouw vakantiewoning in Middelburg

Wil je jouw woning als vakantiewoning in Middelburg verhuren? Wij regelen dit graag voor jou. Ontdek hier hoe het werkt en word ook verhuurder Diskoffer!

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland