Inspiratie //  

De mooiste bosgebieden: onze favorieten

De winter is in volle gang en het is lastig om activiteiten te ondernemen. Gelukkig zijn er altijd mogelijkheden! Wij raden aan een stevige boswandeling te maken. Nederland kent veel prachtige natuurgebieden, waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Trek daarom je wandelschoenen aan en ga eropuit in één van deze vijf verschillende bosgebieden:

  1. Soesterduinen
  2. Speulder- en Sprielderbos
  3. De Biesbosch
  4. Drentsche Aa
  5. De Sallandse Heuvelrug

1. Soesterduinen

De Soesterduinen, een mystiek landschap gevormd door een grote zandverstuiving. Om deze zandverstuiving heen ligt een prachtig bosgebied waar je gemakkelijk een dag kan spenderen. Het gebied bevat allerlei vermakelijke looproutes. Deze routes zijn perfect aangegeven met bewegwijzering die door het gebied heen loopt.

shutterstock-1671982795

2. Speulder- en Sprielderbos

Ten oosten van Putten ligt het circa 3300 hectare grote Speulder- en Sprielderbos. Het is een groot eikenbos waar verschillende dieren te ontdekken zijn. Als je geluk hebt vindt je diverse roofvogels, wilde zwijnen, herten, dassen en zelfs marters. Het bosbeheer zet zich in voor de bescherming van deze diersoorten. Daarom zijn er wildkijkschermen geplaatst, waardoor jij in alle rust de dieren observeert.


3. De Biesbosch

De Biesbosch is een wilgenvloedbos waar je veel water vindt. Het unieke aan de Biesbosch is dat ondanks het een recreatiegebied is, er ook heel veel wild te vinden is. Zo lopen er in aangegeven gebieden Schotse Hooglanders en heb je de kans om een ijsvogel te spotten. Maar de Biesbosch staat vooral bekend om haar beverpopulatie. Als je geluk hebt ontdek je deze bijzondere bewoner van de Biesbosch! Naast lang wandelen kan je hier ook heerlijk fietsen. Voor iedereen is er wat te doen in de Biesbosch.


4. Drentsche Aa

Duik de geschiedenis in en bezoek de Drentsche Aa. Ten noorden van Assen ligt dit grote en bosrijke gebied waar de rivier de Drentsche Aa doorheen stroomt. In de afgelopen eeuwen is er weinig aan onderhoud gedaan en heeft de natuur er zijn vrije gang kunnen gaan. Zo vind je er weinig asfalt en wandel je door bosrijke gebieden, zandverstuivingen en heidevelden.

5. De Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug ligt tussen Holten en Hellendoorn en is ongeveer 35 vierkante kilometer groot. In dit gebied vond je oorspronkelijk veel heide en zandverstuivingen. Om deze verstuivingen tegen te gaan is er eind 19e eeuw meer bos aangelegd. Dit heeft geresulteerd in een gebied waar je heerlijk wandelt. Het is ook een van de laatste plekken in Nederland waar je Korhoenen en Nachtzwaluwen vindt.


Op zoek naar een huisje bij het bos?

Ben je enthousiast geworden en ga je deze bossen ontdekken? Diskoffer helpt je graag mee met de overnachting! Op Diskoffer zijn verschillende vakantiewoningen te vinden die aan ieders verwachting voldoen.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland