Inspiratie //  

De mooiste kustplaatsen van Nederland

Wist je dat wij in Nederland ongeveer 432 kilometer kustlijn hebben? Op dit uitgestrekte gebied vind je veel van onze favoriete kustplaatsen. In deze blog willen wij je meenemen naar vijf van onze favoriete. Wij gaan onze reis in Zeeland beginnen en eindigen in Friesland:


Zoutelande

Zoutelande, een door BLØF bezongen badplaats, gelegen op het voormalige eiland Walcheren. Het is een klein dorp wat zeker in de zomermaanden bruist van de toeristen. Het is er gezellig en er zijn voldoende activiteiten om te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijk duinwandeling maken langs de prachtige stranden en de diverse vuurtorens. In het dorp vind je verschillende restaurantjes en cafés om in de avonduren goed door te zakken.


Scheveningen

Scheveningen is misschien wijl het meest populaire strand in Nederland. Wij begrijpen wel waarom. Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag en staat bekend om haar prachtige strand en aangelegen pier. Deze pier is zeker een bezienswaardigheid en wij raden zeker aan om een kijkje te nemen. Verder is het mogelijk om in Scheveningen verschillende musea en kunstwerken te bezoeken.

Scheveningen | Diskoffer

Zandvoort

De badplaats Zandvoort heeft een prachtig strand om te bezoeken. Dit uitgerekte strand loopt door tot en met Ijmuiden in het noorden. Wanneer je in zuidelijke richting loopt is dit strand nog veel langer. Ook raden wij aan om in de lente- en zomermaanden langs de boulevard te lopen of om het bekende circuit te bezoeken.


IJmuiden

In de gemeente Velsen ligt IJmuiden. Deze havenstad staat bekend om haar vier havens en de sluizen die het Noordzeekanaal verbinden met de Noordzee. IJmuiden is daarom een prachtige stad om doorheen te wandelen wanneer je geïnteresseerd bent in scheepsvaart. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het IJmuider zee- en havenmuseum. Ook raden wij zeker aan om een bezoek te plannen aan het Forteiland IJmuiden.


Harlingen

Wanneer wij Zeeland, Zuid- en Noord-Holland achter ons laten en de afsluitdijk oversteken, komen wij uiteindelijk in één van de Friese elf steden terecht. Harlingen is een havenstad waar je gerust een dagje kunt uitwaaien. Je vindt er veel verschillende karakteristieke panden en grachten. Bezoek bijvoorbeeld het Museum Hannemahuis, het Harlinger Aardewerk Museum of wandel langs verschillende kunstwerken die verspreid zijn door de stad. Ook is Harlingen een sportief dorp waar jaarlijkse sloepenraces en zwemwedstrijden worden georganiseerd.

Harlingen | Diskoffer

Op zoek naar een huisje bij het strand?

Ben je enthousiast geworden en ga je deze plaatsen ontdekken? Diskoffer helpt je graag mee met de overnachting! Op Diskoffer zijn verschillende vakantiewoningen te vinden die aan ieders verwachting voldoen.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland