Inspiratie //  

De leukste activiteiten voor jou en je hond

Wij kunnen ons voorstellen dat je de vaste uitlaatronde van jou en je hond ondertussen wel uit je hoofd kent. Ben jij op zoek naar een nieuwe plek om er samen op uit te gaan? In Nederland zijn er tal van bosrijke gebieden, historische plaatsen en kustlijnen te ontdekken. In deze blog vind je inspiratie voor nieuwe plekken om samen met de hond te onderzoeken.

  1. Bosrijke gebieden
  2. Historische plaatsen
  3. Langs het strand

1. Bosrijke gebieden

In onze vorige blog hebben we al verschillende bosrijke gebieden laten zien. Zo hebben we hier onder andere de Soesterduinen, de Biesbosch, Drentsche Aa en de Sallandse Heuvelrug behandeld. Ben je nog niet genoeg geïnspireerd geraakt door deze blog? Dan zijn er nog talloze gebieden waar jij en je viervoeter kunnen rondneuzen. Zo vind je bijvoorbeeld in Brabant genoeg bossen waar de hond los kan lopen en kun je in het bos bij Lunteren op zoek gaan naar het middelpunt van Nederland.2. Historische plaatsen

Ook historische plaatsen zijn ontzettend leuk om samen te ontdekken. Zo kun je samen naar Giethoorn gaan, wat ook wel het Venetië van het noorden wordt genoemd. Of vertrek in Zuidelijke richting naar Thorn. In Thorn vind je kenmerkende witte huizen en ontdek je de prachtige Sint-Michaëlskerk. Ontdek je toch liever een historische haven? In het vissersdorp Spakenburg wandel je door de geschiedenis heen. Tot slot was het Groningse Winsum het mooiste dorp in 2020. Dit prachtige dorp hebben wij vorig jaar beschreven in onze top 5 onontdekte plekken

3. Langs het strand

Het kan zijn dat je niet enthousiast bent van bossen of steden. In dit geval raden wij zeker aan om samen naar het strand te vertrekken. In Nederland zijn tal van kustlijnen te vinden die veel van elkaar variëren. In Zeeland ontdek je 650 kilometer aan kustlijn en kun je beginnen met een wandeling in Cadzand-Bad, het meest zuidelijke strand van Nederland. In het Zuid-Hollandse Noordwijk wanen jullie over een ongelofelijk goed onderhouden en bovenal schoon strand. Of vertrek met de pond naar een Waddeneiland. Wij raden bijvoorbeeld Ameland of Vlieland aan, waar je heerlijk een weekend kunt uitwaaien.

Hondvriendelijke vakantiehuisjes

Wil jij graag een weekend of week weg, maar zit je met de opvang van de hond? Geen probleem, bij Diskoffer is het mogelijk om een vakantiehuisje te huren waar je hond van harte welkom is! Neem snel een kijkje in ons aanbod om te ontdekken welke huisjes geschikt zijn voor jou en je beste vriend!.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland