Inspiratie //  

Bezoek de Domtoren

Bevind je je in de provincie Utrecht? Zorg dan zeker dat je een bezoekje aan de hoofdstad brengt en daar de bekende Domtoren bezoekt. Deze eeuwenoude toren heeft een interessante geschiedenis en biedt een prachtig uitzicht over de stad! Lees verder om te ontdekken wat je allemaal in de Domtoren in Utrecht kunt doen.

Geschiedenis van de Domtoren

De 112 meter hoge Domtoren is al ruim 600 jaar oud en heeft een rijke geschiedenis. De bouw begon al in 1321, maar lag tussendoor een tijdje stil wegens geldgebrek en eindigde pas 61 jaar later. De toren is oorspronkelijk gebouwd als symbool voor de kerkelijke macht van de bisschop. In 1505 werden de 13 indrukwekkende klokken in de toren gehangen. Alle klokken hebben een eigen klank en naam. Ze wegen samen ruim 30.000 kilo.

In 1674 werden de kerk en de toren van elkaar gescheiden door een tornado, waarna, in 1826, het huidige Domplein ontstond. In de 20e eeuw werd een ontvangstgebouw geïnstalleerd. Inmiddels is het een populaire toeristische attractie middenin het centrum van Utrecht.
(Bron: Domtoren)

Wat is er te doen in de Domtoren?

Inmiddels is de Domtoren hét symbool van Utrecht met ruim 465 traptreden, die je allemaal kunt belopen. Eigenlijk kunnen we het beter beklimmen noemen. Het is namelijk een aardige klim naar de top, maar het prachtige uitzicht is het zeker waard. Bovenin kun je uitkijken over de hele stad. De klim doe je met een gids die tussendoor van alles vertelt over de geschiedenis en bouw van de toren. Genoeg momentjes tussendoor om even op adem te komen dus. Voor kinderen zijn er speciale rondleidingen in het weekend, die leuk zijn om met hele gezin te doen. Je kunt tickets voor de Domtoren hier bestellen.

Maar traplopen is niet het enige wat je in de Domtoren kunt doen. De toren beschikt over twee mooie zalen, die je kunt afhuren voor evenementen. Er worden regelmatig vergaderingen, feesten en bruiloften gehouden in de unieke Domtoren.

Bereikbaarheid van de Domtoren in Utrecht

De Domtoren is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. De toren zit op loopafstand van meerdere parkeerterreinen en van het Centraal Station Utrecht. Het Domplein ligt op vijf minuten loopafstand van parkeergarage Springweg op de Strosteeg in Utrecht.

Wanneer kan ik de Domtoren bezoeken?

Je kunt de Domtoren in Utrecht het hele jaar door bezoeken, maar wel uitsluitend tijdens een rondleiding van een gids. Enkele uitzonderingen zijn op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en Koningsdag. Bekijk de actuele openingstijden van de Domtoren hier.

Overnachten vlakbij de Domtoren

Maak van je bezoekje aan de Domtoren een leuke stedentrip! In Utrecht is er genoeg te ondernemen en ook in de omgeving vind je veel bezienswaardigheden en prachtige natuurgebieden. Diskoffer heeft meerdere vakantiewoningen ter beschikking in de buurt van Utrecht. Bekijk het aanbod hier en maak je dagje uit nog leuker met het ideale verblijf!

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland