Inspiratie //  

Dagje uit in Utrecht

Of je nu met z’n tweeën of met het hele gezin op pad gaat, in Utrecht is er altijd wel iets te doen. Bekijk de bekende bouwwerken, maak een boottochtje door de grachten en ga heerlijk uit eten in één van de vele restaurants. Maar waar moet je beginnen, in een stad waar zoveel te doen is? Wij hebben een aantal highlights van de stad en tips voor een leuke dag in Utrecht voor je onder elkaar gezet. Lees snel verder!

Highlights Utrecht

Er is ontzettend veel te doen in Utrecht, maar sommige plekken moet je eigenlijk wel gezien hebben als je een dag in deze stad hebt doorgebracht. De volgende drie plekken in Utrecht raden wij in ieder geval aan om te bezoeken:

Domtoren

Wat niet kan ontbreken is natuurlijk het Domplein met de bekende Domtoren. Last van hoogtevrees? Op het plein kun je plaatsnemen op een terras met uitzicht op de Dom. Het beklimmen van de 465 treden van de toren is een activiteit op zich. Het kost even tot je helemaal bovenaan bent, maar eenmaal daar aangekomen, kun je genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

Oudegracht

Wanneer je in Utrecht bent, is het het zeker waard om even naar de Oudegracht te lopen. Utrecht wordt niet voor niks één van de mooiste grachtensteden van Europa genoemd.

Spoorwegmuseum

Wie gek is op treinen, moet zeker een bezoekje aan het Spoorwegmuseum in Utrecht brengen. In 2017 is het museum tot het leukste museum van de provincie Utrecht uitgeroepen. Lees hier meer over wat er allemaal in het museum te doen is.


Een dag uitgestippeld in Utrecht

Op zoek naar inspiratie voor een dagje in Utrecht? Lees dan snel verder. Wij hebben namelijk een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet, zodat je altijd een paar ideeën achter de hand hebt als je een dag Utrecht bezoekt.

Ochtend

Begin de dag met een heerlijk kopje koffie middenin het centrum van Utrecht. Combineer dit meteen met een wandeling langs de Oudegracht. Café ‘t Koffieboontje is een hip koffietentje aan de gracht waar je rustig kunt beginnen aan je dagje Utrecht. Voor wie niet van koffie houdt, zijn er ook genoeg lekker sapjes te bestellen.

Middag

Helemaal opgestart? Ga dan verder het centrum in om bijvoorbeeld de winkels te bezoeken. Als je van winkelen houdt, is Utrecht zeker een plek waar je goed kunt slagen. In de stad vind je veel leuke steegjes met unieke winkeltjes, maar je kunt voor de grotere zaken ook in het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne terecht. Vergeet daarnaast niet ook naar binnen te gaan bij één van de interessante musea in Utrecht. Naast het Spoorwegmuseum, heeft Utrecht ook een Universiteitsmuseum, Volksbuurtmuseum en nog veel meer. Waar je interesses ook liggen, er zit ook zeker een leuk museum voor jou tussen!

Avond

Ten slotte zijn er genoeg goede restaurants te vinden om heerlijk uit eten te gaan of gewoon gezellig een drankje te doen. ‘s Avonds kun je de dag afsluiten met een indrukwekkende voorstelling in TivoliVredenburg, waar bijna alle muziekgenres te bewonderen zijn. Bekijk hier de agenda.

Op vakantie in omgeving Utrecht

Van plan om een dagje naar Utrecht te gaan? Maak er een leuke meerdaagse stedentrip van! Breng enkele dagen in de stad door of bezoek steden en gebieden vlakbij Utrecht.

Maak je vakantie compleet met het ideale verblijf in omgeving Utrecht. Bekijk de vakantiewoningen van Diskoffer en begin vast met de plannen voor jouw vakantie richting Utrecht!

Verhuur jouw vakantiewoning in Utrecht

Wil je jouw woning als vakantiewoning in Utrecht verhuren? Diskoffer regelt het graag voor jou. Ontdek hier hoe het werkt en wordt ook verhuurder!

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland