Inspiratie //  

Op vakantie in Utrecht (Provincie)

Ga jij wel eens op vakantie in eigen land? Zo niet, is het zeker aan te raden om een keer te proberen. Nederland kent namelijk veel interessante locaties om te bezoeken. In iedere provincie in ons land kun je van een fantastische vakantie genieten. Zo ook in Utrecht...

Centraal gelegen in Nederland vind je deze dichtbevolkte provincie. Goed bereikbaar vanuit alle hoeken in Nederland en een super leuke omgeving om op vakantie naar te gaan. Kies voor een bezoekje aan de Domstad, leer meer over de rijke geschiedenis van deze provincie en ervaar de unieke combinatie van stad en natuur. Daarnaast zijn er genoeg leuke vakantiehuisjes in Utrecht te vinden.

Wat is er te doen in Utrecht?

Utrecht is een bijzondere provincie, omdat je hier in een korte tijd reizen, erg uiteenlopende gebieden tegenkomt. Naast de druk bezochte steden in Utrecht, kun je hier ook terecht voor de mooie natuur of om een vaartocht te maken op de Loosdrechtse plassen. Utrecht is echt een groene provincie, maar heeft het drukste en meest gebruikte wegennet van Nederland. Daarnaast verwerkt het centraal station in de stad Utrecht de meeste treinreizigers in het land. We kunnen de provincie dan ook wel het hart van Nederland noemen. Het is ook niet gek dat er veel te doen is in Utrecht. Reis af naar historische steden of zoek juist kleine pittoreske dorpjes op. De sportievelingen onder ons kunnen hun energie kwijt met een fiets- of wandeltocht door de natuur. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, in de provincie Utrecht zul je je prima vermaken.

Steden in Utrecht

Ben je al enthousiast geworden over een vakantie naar Utrecht? Lees vooral nog even verder voor onze tips!

In Utrecht vind je allerlei leuke locaties om je een dag te vermaken, waaronder een aantal steden. Iedere stad heeft weer wat anders te bieden. In de hoofdstad Utrecht kun je de bekende Domtoren beklimmen, een dagje goed shoppen of langs de leuke grachten lopen. Maar ook Amersfoort is een stad waar veel te beleven is. In deze Middeleeuwse stad vind je adembenemende monumenten, interessante street art en genoeg heerlijke restaurants. Naast deze twee bekende, grote steden kun je ook nog het kleine vestingstadje Wijk bij Duurstede bezoeken in de provincie Utrecht. Dit was vroeger een belangrijke Handelsstad en zit vol met stromende rivieren. Kortom: in de provincie Utrecht heb je genoeg keuze uit verschillende soorten steden! Ideaal voor een vakantie.

Vakantiehuis Utrecht

Van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar provincie Utrecht? Maak je vakantie dan compleet met het ideale verblijf. Of je nu naar Utrecht gaat met z’n tweeën of met het hele gezin: bij Diskoffer vind je een vakantiewoning die aansluit bij jouw wensen. Diskoffer biedt vakantiewoningen aan in verschillende plaatsen in de provincie Utrecht. Je hebt keuze uit verschillende soorten verblijven, waaronder:

  • Woonhuizen;
  • Appartementen;
  • Chalets;
  • Vakantiehuizen

Benieuwd naar de vakantiewoningen? Bekijk ze hier en begin vast met het maken van jouw vakantieplannen.

Verhuur jouw vakantiewoning in Utrecht

Je kunt ook verhuurder via Diskoffer worden. Heb jij een woning in de provincie Utrecht die je graag als vakantiewoning wil verhuren? Wij zorgen dat jouw woning online wordt aangeboden bij de huurders. Ontdek hier hoe het werkt en wordt ook verhuurder!

Vakantiewoning via Diskoffer

Diskoffer is een christelijke organisatie en biedt een vakantieplatform waarop vraag en aanbod samenkomen. Zowel mensen die hun woning willen aanbieden als mensen die op zoek zijn naar een vakantiewoning kunnen gebruik maken van dit platform. De verhuurder wordt volledig ontzorgd en de huurder heeft keuze uit een breed en divers aanbod goed geprijsde vakantiewoningen. Naast deze woningen verhuren wij ook nog vakantiewoningen van particulieren en woningen op vakantieparken.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland