Inspiratie //  

De top 5 onontdekte plekken in Nederland

Nederland is natuurlijk maar een relatief klein land. Toch kent ons koude kikkerlandje plekken die nog niet ontdekt zijn door de “grote menigte”. Ben jij benieuwd welke plekken dit zijn? In deze blog lees je over de top 5 van Diskoffer:

  1. Winsum
  2. Gemeente Westerwolde
  3. Gemeente Vijfheerenlanden
  4. De Marker Wadden
  5. Westkapelle

1. Winsum

Voor de eerste onontdekte plek gaan we naar Noord-Groningen. Tussen de vele weilanden ligt het dorp Winsum. Dit jaar is Winsum uitgeroepen door de ANWB tot mooiste dorp van Nederland! In de verkiezing eindigde Winsum boven andere dorpen als Oisterwijk, Urk en Hollum. Het is dus zeker een plek om snel te gaan ontdekken! Het dorp is prachtig verbonden door twee bruggen over het water. Wanneer je door het centrum loopt valt het op dat de gebouwen klassieke en moderne bouwstijlen hebben, maar toch alles samenvalt. In de zomer kan je gerust een terrasje pakken en kijken naar de boten die voorbij varen.


2. Gemeente Westerwolde

Vanuit Winsum vertrekken we in Oostelijke richting naar de gemeente Westerwolde. Gelegen aan de Duitse grens vind je een gemeente waar genoeg activiteiten te ondernemen zijn. Zo vind je een prachtig landschap om doorheen te wandelen, diverse musea, dinopark Tenaxx en het stervormige dorp Bourtange. Bourtange is vanouds een vestingdorp en diende vanaf 1594 als verdedigingslinie tijdens verschillende oorlogen. De gemeente Westerwolde staat daarom bekend als een gemeente waar je de geschiedenis kan proeven.


3. Gemeente Vijfheerenlanden

De gemeente Vijfheerenlanden is terug te vinden in de provincie Utrecht. Het staat bekend om haar natuur waar heerlijk doorheen te wandelen en te fietsen is. Het is hier mogelijk om bezig te zijn met verschillende wateractiviteiten. De gemeente Vijfheerenlanden ligt namelijk langs de Lek, een prachtige rivier die stroomt door het midden van ons land. Daarnaast is het ook mogelijk om een rondje te lopen door de prachtige plaatsen Leerdam en Vianen. De stad Utrecht ligt ook op een steenworp afstand, waar je ideaal kan shoppen.


4. De Marker Wadden

Een uniek natuurgebied dat midden in het Markermeer ligt, de Marker Wadden. Dit door de mens aangelegde natuurgebied is te bereiken met de veerboot en is opgericht om het leven op het Markermeer een impuls te geven. Het aanleggen van het waddengebied begint zijn doel te bereiken, zo zijn er steeds meer trekvogels te vinden, bloeien er steeds meer planten op en in het water zijn meer vissoorten ontdekt. Wanneer je aankomt op het gebied kun je gebruik maken van diverse looppaden, vogelhutten en een uitkijktoren. Het is het ideale gebied voor de grootste natuurliefhebber!


5. Westkapelle

In de gemeente Veerle ligt de prachtige plaats Westkapelle. Westkapelle staat bekend om de beroemde vuurtorens die er te vinden zijn. Vuurtoren ‘t Hoge Licht biedt je een uitkijkpunt van Walcheren tot aan de torens in Middelburg en Vlissingen, terwijl Vuurtoren Noorderhoofd direct aan de zee staat en zorgt voor een spectaculaire zonsondergang. In het dorp zelf vind je verder nog diverse winkels, musea en andere openbare gelegenheden waar je gerust een dag kan vol plannen aan activiteiten. Westkappele is een perfecte plek om te ontdekken!


Op zoek naar een huisje?

Ben je enthousiast geworden en ga je deze plaatsen ontdekken? Diskoffer helpt je graag mee met de overnachting! Op Diskoffer zijn verschillende vakantiewoningen te vinden die aan ieders verwachting voldoen.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland