Inspiratie //  

Zaanse Schans (Noord Holland)

De Zaanse Schans bevindt zich aan de Zaan in Zaandam. Het is een bekende toeristische bestemming die jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt. De Zaanse Schans is een woon- en werkgebied waarin de 18e en 19e eeuw herleven en is opgezet met de bedoeling om het historisch erfgoed te bewaren. Echter, het is geen afgesloten openluchtmuseum, de huizen in het gebied zijn namelijk nog steeds bewoond. Het is een uniek stukje Nederland, vol met houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. U kunt een fiets- of vaartocht maken, rondsnuffelen in de winkeltjes, een kijkje nemen bij de museumwinkel van Albert Heijn en bij de Verkade Experience, bij het bakkerijmuseum genieten van de geur van vers brood, binnenkijken bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden en natuurlijk de arbeiderswoningen en diverse molens bezichtigen.

Een dagje uit naar de Zaanse Schans in Noord-Holland is niet alleen leuk, maar ook leerzaam!

Openingstijden Zaanse Schans

De meeste attracties zijn in het hoogseizoen dagelijks van 09:00 - 17:00 uur geopend. Let op: niet alle attracties zijn dagelijks geopend. Voor een actueel overzicht van de openingstijden per attractie en de openingstijden in het laagseizoen kunt u terecht op de websitevan de Zaanse Schans.

Zaanse Schans Card

Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld waarmee u de hele schans kunt bekijken. Als u naast de Zaanse Schans ook meerdere musea wilt bezoeken, kunt u de Zaanse Schans Card kopen. Met de Zaanse Schans Card bezoekt u een dag lang meerdere musea gratis. Ook krijgt u aantrekkelijke kortingen in bijvoorbeeld de souvenirwinkels en bij de horeca. De Zaanse Schans Card is voor slechts €15,00 per persoon verkrijgbaar. De prijs voor kinderen van 4 t/m 17 jaar is €10,00 en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.

Bereikbaarheid Zaanse Schans

De Zaanse Schans ligt op een steenworp afstand van Amsterdam en is uitstekend te bereiken per bus, trein, auto en fiets. Het adres is Schansend 7 in Zaandam.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland