Inspiratie //  

Veiligheidsmuseum Pit Almere (Flevoland)

Kom kijken naar de mooie en bijzondere collectie voertuigen en objecten die door de jaren heen gebruikt werden door de hulpdiensten in Veiligheidsmusuem Pit.

Pit is het zwaailicht boven op een hulpverleningsvoertuig.Ontdek alles over veiligheid in het Veiligheidsmuseum Pit. Het vertelt het verhaal van alle veiligheidsdiensten samen. Dat maakt het museum uniek. Veiligheidsmuseum Pit geeft je op een interactieve manier een lesje over veiligheid. Los een misdaad op of blus de brand in de keuken en kijk in hoeveel tijd jij de brand hebt geblust. Misschien verbreek je het record wel! Spelenderwijs leer je hoe de hulpdiensten met elkaar samenwerken. Ook zijn er verschillende zelftesten: Ben jij geschikt voor de brandweer, de politie of als ambulance chauffeur? Hoe veilig is jouw huis?

Rondleidingen

In het museum kun je ook een rondleiding boeken. De rondleiders zijn veelal ervaringsdeskundigen, die werkzaam zijn of waren in de veiligheidswereld.

Het veiligheidsmuseum is er voor alle leeftijden. Iedereen heeft te maken met de veiligheidsdiensten, maar veel mensen weten er weinig van af.

Er is zelfs een 65+rondleiding. Een ervaren deskundige neemt u mee voor een nostalgische tour door het museum.

Kijk voor praktische informatie op www.pitveiligheid.nl.

Adres en route

Veiligheidsmuseum Pit is gevestigd in het centrum van Almere. U kunt het museum vinden aan het Schippersplein 4, 1315 SB Almere. Het museum is goed bereikbaar met openbaar vervoer en de auto. U kunt uw auto parkeren in de Schippergarage.

Tickets

Tickets zijn bij de kassa verkrijgbaar, maar ze zijn ook online te koop,dat scheelt wachttijd bij de kassa. Bij de kassa kan betaald worden met contant geld, pin of credit card.

Als u in het bezit bent van een Museumkaart is de entree gratis.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland