Inspiratie //  

Top 10 leukste uitjes in Utrecht

In het midden ons kleine kikkerlandje ligt de provincie Utrecht. Deze centrale provincie is uitermate geschikt voor een vakantie of uitje in eigen land. In deze provincie is er dan ook van alles te beleven. Wij hebben voor jou een top 10 gemaakt met de leukste uitjes in Utrecht.

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum staat in het teken van, je raad het vast al, treinen. Je leert hier van alles over de geschiedenis van de trein tot de techniek van de treinen en het spoor. En weet je wat het leuke is? In het Spoorwegmuseum is er een trein, genaamd de Jumbo Express, die alleen geschikt is voor de kinderen! Papa en mama mogen dan niet mee. Zo ontdekt jouw kind allerlei extra plekjes in het museum.

Wist je dat... je in stijl naar het Spoorwegmuseum kan gaan? Je kan namelijk met de trein naar het Spoorwegmuseum. Op Utrecht centraal pak je de trein naar Utrecht Maliebaan en je rijdt zo het Spoorwegmuseum binnen. Ga jij ook naar het spoorwegmuseum? Plan hier je bezoek.

Utrecht

Mooie pleinen, prachtige grachten, oude kerken en leuke winkelstraatjes zijn er in de stad Utrecht zeker te vinden. Er is genoeg te beleven in deze stad. Wat echt een aanrader is, is waterfietsen of kanoën door de grachten van Utrecht. Ook kan je met een rondvaartboot door de grachten varen. Ook dit is erg leuk om te doen. Onderweg zie je van alles en ontdek je Utrecht op een totaal andere manier. Ook de Domtoren in Utrecht mag je zeker niet missen. De Dom is tenslotte de toren waarom Utrecht ook wel de Domstad wordt genoemd.

Nijntjemuseum

Wie kent Nijntje niet? In het Nijntjemuseum in Utrecht stap je in de wereld van Nijntje. De inspiratie van de wereld komen uit de prentenboeken van Dick Bruna. In het museum is een verkeersplein, een dokter, een dierentuin en nog veel meer. Je beleeft hier alles wat Nijntje ook beleeft in haar boekjes. Dit museum is zeer geschikt voor kleine kinderen. Ga jij ook naar het Nijntjemuseum? Plan dan hier je bezoek.

Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen zijn meerdere plassen die zijn ontstaan in de voormalige gemeente Loosdrecht. Deze plassen zijn uiterst geschikt voor watersport of voor de natuurliefhebbers. Je kan hier zeilen, roeien, waterskiën en natuurlijk varen. In de Loosdrechtse Plassen liggen vijf openbare recreatie-eilanden met een totaal van ongeveer 240 ligplaatsen. Rondom de plas zijn veel watersportbedrijven te vinden, waar je terecht kunt voor de huur van een boot of andere wateractiviteiten en attributen.

Slot Zeist

Ontdek de geschiedenis van het Slot Zeist! Ga mee met een gids die jou alles over de geschiedenis van dit kasteel vertelt. Waar je normaal geen toegang tot het kasteel hebt, krijg je met een gids het hele kasteel te zien. Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Na de rondleiding kan je heerlijk wandelen door de tuinen of genieten van een kopje koffie met een gebakje op het terras.

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark staat ook wel bekend om de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya en hun net geboren pandababy. Maar naast de drie panda’s zijn er nog veel meer soorten dieren te vinden in Rhenen. Zo zijn er ook nog ijsberen, leeuwen, tijgers, apen, wolven, giraffen en nog veel meer. In de lente worden er altijd veel jonge dieren geboren, wat ervoor zorgt dat een bezoek in de zomer nog leuker is! Kinderen kunnen zich daarnaast helemaal uitleven in het overdekte RavotAapia, waar van alles te beleven is! Ga jij ook op bezoek bij de panda’s en de andere dieren? Plan dan hier je bezoek.

Pyramide van Austerlitz

In deze grote speeltuin zijn allerlei attracties voor alle leeftijden. Aangrenzend aan de speeltuin ligt het Lunapark. In dit park kunnen de kinderen genieten van de botsauto’s, het treintje en nog veel meer. Ga bijvoorbeeld wandelen in het natuurgebied naast het park en bezoek de piramide die hier is gebouwd. Dit park is erg geschikt voor een dagje weg met de familie. Ga naar de Pyramide van Austerlitz en beleef een geweldig dagje weg.

Vliegbasis Soesterberg & Nationaal Militair Museum

Dit museum is een educatief museum, zeker voor families. De kinderen kunnen hier van alles doen. Zo kunnen ze een tank besturen, het museum redden, verschillende uniformen ontdekken en er zijn nog veel meer dingen te doen. Ook zijn er veel tentoonstellingen dus is er genoeg te zien. Vind je de oorlog heel interessant? Dan is dit museum zeker geschikt voor jou. Klik hier om je bezoek te plannen.

Amersfoort

Amersfoort is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je de provincie Utrecht bezoekt, maar het is een uitstapje waard. Van het beklimmen van de Onze Lieve Vrouwentoren tot fietsen door de stad en omstreken. Ook is er in Amersfoort ruimte om te shoppen of om op een terrasje te genieten. In Amersfoort kun jij je een hele dag vermaken!

Kasteel de Haar

Wist je dat... Kasteel de Haar het grootste kasteel van Nederland is? Dit kasteel is ontzettend mooi. Overal waar je kijkt zie je de pracht en praal van haar vroegere bewoners. Het plafond, de muren, de meubels, de lampen, echt alles is hier prachtig en indrukwekkend. Het is een unieke belevenis om in dit kasteel rond te struinen. Ook voor de kinderen zijn er verschillende evenementen en tentoonstellingen.
Wil jij zien hoe prinsen en prinsessen leven? Ga dan naar Kasteel de Haar in Haarzuilen en plan hier je bezoek.

Dit is onze Diskoffer top 10 voor de leukste uitjes in Utrecht. Kies één of zelfs meerdere van de bovenstaande dagjes uit en wij garanderen jou een superleuke dag!

Overnachten in Utrecht

Heb jij al plannen voor de vakantie? Ga een dagje naar Utrecht en plak er een nachtje, een weekendje of zelfs een (paar) weekje(s) aan vast. Op Diskoffer staan er verschillende (vakantie)woningen te huur op verschillende locaties in Utrecht.

Word verhuurder

Ben of ken jij iemand die zijn (vakantie)woning graag zou willen verhuren? Word dan verhuurder bij Diskoffer. In slechts een paar simpele stappen kan jij al verhuurder van Diskoffer worden.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland