Inspiratie //  

Top 10 leukste uitjes in Noord-Holland

Deze provincie staat vooral bekend Amsterdam. Dat is logisch want Amsterdam is niet alleen de hoofdstad van ons landje, maar ook zeker een leuke stad om te bezoeken! Buiten deze stad, zijn er nog talloze activiteiten in Noord-Holland die jij kan ondernemen om jouw dagje uit tot een succes te maken. Daarom hebben wij voor jou een top 10 met de leukste uitjes in Noord-Holland gemaakt.

Den Helder

In het meest noordelijke puntje van Noord-Holland ligt de stad Den Helder. Deze stad is aan drie kanten omringt door water. Dit zorgt ervoor dat er talrijke (water-)activiteiten te doen zijn in Den Helder. Zo kan je een dagje naar het strand, de haven bezoeken en ook heerlijk door het stadje slenteren en genieten van de pracht en praal van de stad.

Strand Zandvoort

Een dagje naar het strand, dat mag je zeker niet missen in een vakantie. Ga heerlijk een dagje aan het strand liggen of combineer het met een bezoek aan de boulevard van Zandvoort. Of ga langs op het circuit voor een adrenalinekick tijdens een spannende wedstrijd. Bij de boulevard zijn allerlei leuke winkels te vinden.

Rijksmuseum

In dit bekende museum hangen allerlei kunstwerken van bekende schilders. Veel kinderen vinden dit al snel saai klinken, maar saai is het zeker niet. In de rijksmuseum app (die je gratis kan downloaden) zijn allerlei verschillende tours te vinden. Als je een van deze, of zelfs meerdere, tours volgt, kom je veel meer te weten over het verhaal achter het schilderij. Deze tours zorgen dus voor een unieke belevenis. Ga jij ook naar het Rijksmuseum? Plan dan hier je bezoek.

Amsterdam

De hoofdstad van ons land mag je zeker niet missen. In Amsterdam is vervelen geen optie, want er is hier genoeg te doen. Loop bijvoorbeeld tijdens een culturele wandeling langs de grachten. Of bezoek een of meerdere winkeltjes die verspreid zijn door de stad. Zo zijn er allerlei winkelketens zoals de H&M, Zara en de Hema te vinden. Maar er zijn ook allerlei conceptstores. Deze vind je vooral in de negen straatjes in Amsterdam. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte om een drankje te drinken op een terras. Kortom in Amsterdam is genoeg te doen.

Kaasmarkt in Alkmaar

Nederland staat bekend om kaas. De kaasmarkt in Alkmaar mag je daarom niet missen. Een bezoek aan de kaasmarkt kan je erg leuk combineren met een rondleiding door het Hollands Kaasmuseum. In dit museum leer je alles over, je raad het al, kaas. Na de rondleiding kan je het bezoek uitbreiden met een kaasproeverij. Ga je ook naar Alkmaar of het Hollandse kaasmuseum?

Dagje Texel

Bezoek het grootste Waddeneiland van Nederland. Vanaf Den Helder kan je op de boot naar Texel stappen. Op Texel is namelijk genoeg te doen. Zo kan je de vuurtoren, het strand of het strandjuttersmuseum bezoeken. Maar er is nog veel meer te doen. Ook is er genoeg ruimte om te winkelen en lekker door de straatjes van verschillende dorpjes te struinen. Wat echt een aanrader is, is om op de fiets Texel te ontdekken.

Volendam

Bezoek het beroemdste vissersdorp van Nederland. Er is hier van alles te doen. Laat jezelf bijvoorbeeld fotograferen in Volendamse klederdracht, ga oud-Hollandse schepen bekijken of maak een boottocht. En als je in Volendam bent, moet je dan ook zeker wel een visje eten. Misschien spot je zelfs nog een van Nederlands grootste artiesten!

Schoorlse Duinen

Bezoek het hoogste duingebied van Nederland. En wauw, dit gebied is werkelijk prachtig en heeft zoveel moois te bieden. De Schoorlse Duinen is een prachtige mix van strand, duinen, bossen en heide. Ga jij genieten van een picknick in de natuur, een avondwandeling of juist het opkomende zonnetje in de vroege ochtend? Hoe dan ook, het is erg mooi om de Schoorlse Duinen bijvoorbeeld per fiets te ontdekken.

Naarden

Ontdek en bezoek deze mooie vestingstad in Noord-Holland. Naarden heeft prachtige historische gebouwen en staat bomvol met bijzondere monumenten. De stad heeft een grote variatie aan winkels, musea, horeca en antiekzaken. Een prachtige cultuur waar oude geschiedenis met moderne tijden samen komen. Deze prachtige stad is zeker een bezoek waard.

Natuurgebied Ilperveld

Veel natuurgebieden zijn het mooist om lopend of fietsend te ontdekken, maar het prachtige natuurgebied Ilperveld is het beste om per boot te ontdekken. Dit is mogelijk tijdens een vaarexcursie. Ga je liever zelf het natuurgebied ontdekken? Dan is er ook de mogelijkheid om een fluisterbootje, een kano of een roeiboot te huren.

Ben je ook enthousiast geworden over Noord-Holland? Kies dan één of zelfs meerdere van de bovenstaande uitjes en wij garanderen jou dat het een leuk dagje uit wordt.

Overnachten in Noord-Holland

En? Ga je ook een dagje naar Noord-Holland? Of ben je zelfs zo enthousiast geworden dat je er een nachtje, een weekendje of zelfs een (paar) weekje(s) aan vast plakt? Op Diskoffer staan verschillende (vakantie)woningen op verschillende locaties in Noord-Holland te huur.

Word verhuurder

Ben of ken jij iemand die zijn (vakantie)woning graag zou willen verhuren? Word dan verhuurder bij Diskoffer! In slechts een paar simpele stappen kan jij al verhuurder van Diskoffer worden.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland