Inspiratie //  

Top 10 leukste uitjes in Groningen

Helemaal bovenin het land ligt de provincie Groningen. Deze provincie staat vooral bekend om de martinitoren in de hoofdstad Groningen en het zeehondencentrum in Pieterburen. Maar naast deze hotspots zijn er veel meer leuke activiteiten te doen in Groningen. Daarom hebben wij voor jou een top 10 met de leukste uitjes in Groningen gemaakt, zodat jij weet wat je kan doen tijdens jouw tripje naar deze provincie.

Martinitoren in Groningen

Ja, op nummer één staat de Martinitoren in Groningen, maar dat is tenslotte ook de toren waar Groningen om bekend staat. En dat is niet zomaar. Als je de martinitoren beklimt kan je bijna 30 kilometer ver kijken. Zo zie je met helder weer de steden Drachten en Assen liggen. Ook de kerk zelf is indrukwekkend om te bezoeken.

Martinitoren | Diskoffer

Nationaal park Lauwersmeer

Nationaal park Lauwersmeer is het vogelparadijs van Nederland. Dat komt omdat het park een onmisbare schakel is in de vogeltrek. Hou je van vogels kijken? Dan is dit zeker een geschikt uitje voor jou. Maar dit tripje is ook zeer geschikt voor de natuurliefhebber, voor als je even heerlijk tot rust wilt komen, een rondje te hardlopen of om een stuk(je) te gaan fietsen.

Grote markt in Groningen

Als je in Groningen bent mag je dit plein zeker niet missen. Op de Grote markt vind je de Martinitoren, veel leuke terrasjes en het historisch stadhuis. Elke dinsdag, vrijdag en zaterdag is er een warenmarkt. Na je bezoek aan de Grote markt is er nog genoeg tijd om door de stad heen te lopen en de cultuur van deze prachtige plek te ontdekken.

Groninger museum

Van binnen en van buiten ziet het Groninger museum er spectaculair uit. In dit museum draait alles om kunst. Indrukwekkende trappen, prachtige zalen, bijzondere schilderijen en nog veel meer. Overal om je heen is wat te zien. Hou je van kunst? Dan mag je dit museum echt niet missen! Ga jij ook een dagje naar het Groninger museum? Plan hier je bezoek.

Schiermonnikoog

Een dagje naar het eiland Schiermonnikoog. De tocht naar het eiland toe is al een attractie op zich. Vanaf Lauwersoog kan je op verschillende manieren naar het eiland toe varen. Met de veerdienst, de sneldienst of met de watertaxi. Eenmaal op het eiland gearriveerd is het tijd om het eiland te ontdekken. Het is ontzettend leuk om op de fiets het eiland te ontdekken!

Schiermonnikoog | Diskoffer

Zeehondencentrum Pieterburen

Bezoek het grootste zeehondenziekenhuis van Europa. In dit centrum worden zieke zeehondjes opgevangen. Die dieren verblijven hier zolang ze hulp nodig hebben. Als de zeehonden voldoende zijn aangesterkt worden ze terug gelaten in de zee. Kijk daarvoor op de website, want misschien mag jij dan mee met de crew en een zeehond vrijlaten in de zee! Bekijk ze van dichtbij in het zeehondencentrum in Pieterburen. Ben jij al enthousiast geworden? Plan hier jouw bezoek.

Delfzijl

In deze oude, maar mooie stad, is er veel te doen. Van de oude vestingstad is niet veel meer terug te zien, maar het stratenpatroon is nog steeds hetzelfde als in de vesting tijd. In Delfzijl is een ruim aanbod aan leuke winkeltjes. Omdat Delfzijl aan het water ligt, heeft de stad ook een eigen haven. Langs de haven lopen en het bekijken van de boten is al adembenemend. Delfzijl is zeer geschikt voor mensen die houden van struinen door stadjes, af en toe een winkeltje naar binnen gaan, genieten van een terrasje en houden van wandelen langs de haven.

Vesting Bourtange

Ga terug in de tijd, naar het jaar 1742 om precies te zijn. Deze vesting is volledig nagebouwd naar de vesting Bourtange van 1942. Alles is opnieuw gebouwd in de stijl van vroeger. Dat is dan ook de reden dat je in een totaal andere eeuw bent. Je kan hier verschillende gebouwen uit de 18e eeuw bezoeken. In deze vesting is door de stad lopen al geweldig. Ben jij een geschiedenisliefhebber en heb je altijd al willen weten hoe ze in de 18e eeuw leefden? Dan is Vesting Bourtange wat voor jou!

Openluchtmuseum het Hoogeland

Ook in dit museum ga je terug in de tijd, alleen wat minder ver. In het openluchtmuseum ga je naar de 19e en begin 20e eeuw. In het nagebouwde dorp vind je allerlei verschillende gebouwen, huizen, een molen, een school, een smederij en nog veel meer. Door het hele jaar heen vinden er verschillende tentoonstellingen en activiteiten plaats. Wil jij ontdekken hoe het is om in de vorige eeuw te leven? Plan dan hier je bezoek.

Noordelijk Scheepvaartmuseum

Kom alles te weten over de geschiedenis van de scheepsbouw en de scheepvaart in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Je vindt hier de scheepsbouwgeschiedenis van de middeleeuwen tot vandaag de dag. Elk jaar zijn er verschillende tentoonstellingen met verschillende thema’s. Ook zijn er meerdere speurtochten voor de kinderen. Hou jij van schepen en wil jij er graag meer over weten? Ga dan naar het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen.

Dit is ons lijstje dan alweer. De top 10 met de leukste uitjes in de provincie Groningen. Bezoek één of meerdere van de bovenstaande uitjes en wij garanderen jou dat het een leuk dagje uit wordt!

Overnachten in Groningen

Ga je ook een dagje naar Groningen? Of ben je zelfs zo enthousiast geworden dat je graag een nachtje, een weekendje of zelfs een (paar) weekje(s) weg wil? Op Diskoffer staan verschillende (vakantie)woningen te huur in Groningen.

Word verhuurder

Heb jij een (vakantie)woning die je graag zou willen verhuren? Bij Diskoffer is dat mogelijk. In slechts een paar simpele stappen kan jij al verhuurder van Diskoffer worden!

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland