Inspiratie //  

Top 10 leukste uitjes in Gelderland

Op vakantie in eigen land! Daarvoor is de provincie Gelderland perfect. Deze provincie biedt namelijk allerlei verschillende bezienswaardigheden en activiteiten. Van cultuur snuiven tot shoppen en van actief uitje tot een bezoek aan de dierentuin. Omdat wij willen dat jij net zo enthousiast over Gelderland wordt als wij, hebben wij een top 10 samengesteld van de leukst uitjes in Gelderland.

1. Arnhem

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen. De één vindt het heerlijk terwijl de ander er juist van geniet om door de straten te struinen. Arnhem is geschikt voor beide activiteiten. De hoofdstad van Gelderland heeft veel winkeltjes te bieden, maar ook veel leuke straatjes om lekker doorheen te struinen. Hoogtepunt van een dagje Arnhem is De Eusebius die je tegen een kleine vergoeding kan bezoeken.

2. Burgers’ Zoo

Direct naast Arnhem ligt Burgers Zoo, een prachtige dierentuin met allerlei verschillende dieren uit verschillende gebieden over de hele wereld. Duik in 8 miljoen liter water met de haaien, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in de woestijn! Je vindt het allemaal in Burgers’ Zoo. Ook is er voor de kinderen een leuke speeltuin waar ze kunnen spelen, een speurtocht om te doen en er zijn verschillende rondleidingen. De kinderen zullen zich in Burgers’ Zoo niet vervelen!. Ga jij ook een dagje naar Burgers’ Zoo? Klik hier om te kijken hoeveel het bezoek je gaat kosten en of Burgers’ Zoo wel open is.

3. Openluchtmuseum

In het Openluchtmuseum in Arnhem heb je het idee dat je terug reist in de tijd. Aan de hand van verhalen word je meegenomen in de afgelopen twee eeuwen van Nederland. Je loopt door het dorp heen en je ziet allerlei verschillende gebouwen uit die tijd. Je kan de gebouwen van binnen en van buiten bekijken. Zo zie je echt hoe het er in die tijd aan toe ging. Ook kan je een Nederlandse tramrit meemaken of kijken hoe het leven in een Molukse barak eruitziet. Kortom, in het Openluchtmuseum zijn erg veel leuke activiteiten te doen. Zin om de geschiedenis van Nederland te ontdekken? Klik hier voor alle informatie die je verder nog nodig hebt.

4. De Hoge Veluwe

Gelderland staat natuurlijk bekend om de prachtige natuur! Een bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe mag tijdens jouw uitje in Gelderland zeker niet ontbreken. Van dit park worden fotografen razend enthousiast. Dit komt omdat in het park onder andere Edelherten, Wilde Zwijnen, Reeën, Vossen, Moeflons en nog veel meer dieren te ontdekken. zijn. Je kan op verschillende manieren het park ontdekken. Dit kan lopend, met de traditionele witte fiets, de auto of met de step. De witte fietsen die op het park staan zijn van iedereen en iedereen kan er gratis gebruik van maken. Wil jij de Hoge Veluwe ontdekken? En wil je graag nog meer informatie over de Hoge Veluwe? Neem dan een kijkje op de website.

5. Kröller Müller Museum

In het Kröller Müller Museum ligt op de Hoge Veluwe en is de één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld te vinden. In het museum, middenin Het Nationale Park De Hoge Veluwe, hangen ruim 80 schilderijen en wel 180 tekeningen. De bijbehorende beeldentuin is een van de grootste van Europa. In deze tuin staan allerlei beelden van verschillende kunstenaars. Ga jij een dagje cultuur snuiven in het Kröller Müller Museum? Kijk dan hier of het Museum open is en hoeveel het bezoek kost.

6. Zandsculpturen

Wist je dat de zandsculpturen het één na leukste uitje in Gelderland is? De Zandsculpturen in Garderen zijn namelijk tweede geworden bij de verkiezing voor het leukste uitje in Gelderland. Elk jaar zijn er verschillende thema’s. Daarom zijn de zandsculpturen per jaar ook anders. Neem een kijkje op de website om te kijken welk thema er nu is. Enthousiast geworden over de Zandsculpturen? Kijk even of de zandsculpturen op dit moment te bezoeken zijn en hoeveel het bezoek je gaat kosten.

7. Slot Loevestein

Het beroemdste Kasteel van Nederland. Dit kasteel bestaat al 650 jaar. Deze 650 jaar is in te delen in drie periodes. De Middeleeuwen, de Hollandse waterlinie en de staatsgevangenis. Dit kasteel is erg bekend geworden door de bijzondere ontsnapping van Hugo de Groot. Slot Loevestein is al jaren een Kidsproof-museum. Dit is een prijs die wordt bepaald door kinderen zelf. Je snapt natuurlijk wel dat Slot Loevestein daar extra trots op is. Plan je bezoek nu, en ga een leuk dagje tegemoet!

8. Dolfinarium

Spot dolfijnen in het Dolfinarium! Het Dolfinarium in Harderwijk is meer dan alleen dolfijnen spotten. In het Dolfinarium zijn namelijk meer zeedieren te vinden. Er zijn hier onder andere, zeeleeuwen, bruinvissen en walrussen. Ook zijn er veel verschillende voorstellingen met de dieren. Voor de kinderen zijn de voorstellingen vooral erg grappig! Ga jij ook op bezoek naar het Dolfinarium? Kijk dan op de website voor de actuele openingstijden en entreeprijzen.

9. Nijmegen

De grootste stad van Gelderland. In deze stad is er dan ook ontzettend veel te doen. Veel meer dan winkelen of cultuur snuiven! Er zijn verschillende natuurgebieden, je kan er allerlei soorten fruit plukken, cultuur snuiven en heerlijk relaxen in de spa. Ook kun je deze stad (en de omgeving) makkelijk per fiets ontdekken. Zoals je ziet zijn er veel activiteiten te doen in deze stad. Ga naar Nijmegen en maar er een leuk dagje van!

10. Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is een prachtig kasteel met prachtige tuinen. Neem een kijkje in Paleis Het Loo in Apeldoorn en ontdek de geschiedenis van de Oranjes. In dit Kasteel kunnen de kinderen zich echt prinsjes en prinsesjes voelen. Dit kan namelijk op de prinsen- en prinsessendagen. Ze hebben de mogelijkheid om in een gouden koets te rijden, een kroon te versieren, je gezicht laten schminken en een medaille te maken. Dit uitje is zeer geschikt voor kinderen. Ga jij ook naar Paleis Het Loo? Klik dan hier voor de actuele openingstijden en entreeprijzen.

Overnachten in Gelderland

Heb je al plannen voor de vakantie? Ga een dagje weg naar Gelderland, plak er een nachtje, een weekendje of zelfs een (paar) weekje(s) aan vast. Bij Diskoffer staan ruim 60 (vakantie)woningen te huur op veel verschillende locaties in Gelderland. Huur jouw (vakantie)woning bij Diskoffer en geniet van je vakantie.

Word verhuurder in Gelderland

Ben of ken jij iemand die graag zijn/haar (vakantie)woning in Gelderland (of ergens anders) zou willen verhuren? Word dan verhuurder bij Diskoffer! In slechts een paar simpele stappen kan jij al verhuurder worden van Diskoffer.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland