Inspiratie //  

Top 10 leukste uitjes in Drenthe

Als je denkt aan Drenthe dan denk je al gauw aan de Hunebedden die door heel de provincie verspreid liggen. Maar naast de Hunebedden heeft de provincie Drenthe nog veel meer te bieden. Daarom hebben wij voor jou een top 10 met de leukste uitjes in Drenthe gemaakt.

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork is geen leuk uitje, maar een indrukwekkende belevenis. In de Tweede Wereldoorlog was dit een doorvoerkamp. Dat zie je ook terug, er staat namelijk een omhoog gekruld treinspoor. Via dit spoor werden alle Joden, Roma en Sinti doorgevoerd naar andere vernietigingskampen in het buitenland. Ook is er een herinneringscentrum waar de verhalen van de overlevende worden verteld. Zo kom je nog dichter bij de oorlog. Ga jij ook naar Kamp Westerbork? Klik dan hier om je bezoek te plannen.

Monumentendorp Orvelte

Waan jezelf in een andere eeuw in ‘het’ oerdorp van Drenthe. Door de eeuwenoude boerderijen en de nostalgische winkeltjes lijkt het net of je in de 19e eeuw terecht bent gekomen. In alle vier de seizoenen is er wel iets te beleven. Door het hele jaar worden er leuke evenementen georganiseerd. Kortom in Orvelte hoeft niemand zich te vervelen!

Nationaal park Dwingelderveld

Kom tot rust in het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. In dit park kan je heerlijk tot rust komen, een rondje hardlopen of een lekker eind gaan fietsen. Er zijn verschillende fietsroutes die je gratis kan downloaden en volgen via de telefoon. Nationaal park Dwingelderveld is werkelijk prachtig door alle verschillende gebieden die er te vinden zijn. Bezoek het bos, de heide, de vennen en nog veel meer tijdens jouw uitje naar Drenthe.

Hunebedcentrum in Borger

In het Hunebeddencentrum in Borger staat het grootste hunebed van Nederland. Dit mag je zeker niet missen als je naar Drenthe gaat. Maar er staan niet alleen maar hunebedden in het hunebedcentrum. In dit centrum zie je namelijk hoe de mensen vroeger, in de tijd van de jagers en verzamelaars, leefden. Ga jij een dagje naar de hunebedden? Klik dan hier om je bezoek te plannen.

Wildlands adventure Zoo in Emmen

In één dag een wereldreis maken, dat wil toch iedereen? In Wildlands Adventure Zoo in Emmen is dit mogelijk. Door de verschillende werelddelen die er gemaakt zijn, waan jij jezelf steeds in een ander werelddeel. In deze dierentuin is er een rijk aanbod aan verschillende dieren. Ga jij ook een dagje naar Wildlands adventure Zoo in Emmen? Plan dan hier je bezoek.

Assen

Bezoek de sfeervolle stad Assen. In deze stad zijn verschillende mooie winkeltjes te vinden. Wil je lekker wat drinken of eten? Dan is de Binnenhaven zeker een aanrader. Assen ligt omringt door het bos, maar in het midden van de stad ligt ook nog een bos om te bezoeken. Na een bezoek aan de winkels of binnenstad heerlijk in het bos wandelen en bijvoorbeeld gaan picknicken. Ideaal voor een dagje ontspanning.

Fietsen in Drenthe

Wat is nu leuker dan Drenthe op de fiets te ontdekken? In Drenthe zijn allerlei verschillende fietsroutes beschikbaar. Je kan zelf kiezen of je een dag gaat fietsen of maar een paar uurtjes. Bekijk de verschillende fietsroutes hier en download jouw route. Zo ontdek jij Drenthe op jouw manier.

Drents museum

In het Drents museum is er echt van alles te doen. Het hele jaar door heeft het museum verschillende tentoonstellingen. Bezoek bijvoorbeeld het grootste poppenhuis van Nederland, een belevenis voor jong en oud. In dit poppenhuis waan je jezelf in de 18e eeuw. Hier wordt verteld hoe de Drentenaren in de 18e eeuw leefden en maak je kennis met de bewoners. En weet je wat het leuke is? Je mag zelf kiezen wie van de bewoners jou rond gaat leiden. Ga je ook naar het Drents museum? Klik dan hier om je bezoek te plannen.

De Onlanden

Op de grens van Drenthe en Groningen ligt het natuurgebied de Onlanden. In dit prachtige natuurgebied kom je helemaal tot rust. Hier leven verschillende dieren en zijn er diverse gebieden. Je kan hier heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen. En de Onlanden zijn zeer geliefd bij de fotografen, dus prachtplaatjes zijn gegarandeerd!

Gevangenismuseum Veenhuizen

Een gevangenismuseum, hoe spannend klinkt dat? Spannend is het zeker in het gevangenismuseum in Veenhuizen. Hier werden heel lang geleden alle boeven opgesloten. Je leert hier alles over de geschiedenis van de gevangenis en de manier waarop de boeven gestraft werden. In de zomervakantie zijn er nog extra activiteiten voor de kinderen. Wil jij meer weten over de gevangenis van vroeger, bezoek dan zeker dit museum

En, ben je enthousiast geworden over Drenthe? Kies één of zelfs meerdere van de bovenstaande uitjes en wij garanderen jou dat het een leuk dagje of zelfs meerdere dagen wordt.

Overnachten in Drenthe

Ga je ook naar Drenthe, maar is één dagje te kort? Wil je een nachtje, een weekendje of zelfs een (paar) weekje(s) er tussen uit? Op Diskoffer staan verschillende (vakantie)woningen te huur op verschillende locaties in Drenthe.

Word verhuurder

Ben of ken jij iemand die graag zijn (vakantie)woning zou willen verhuren? Word verhuurder bij Diskoffer. In slecht een paar simpele stappen kan jij al verhuurder van Diskoffer worden.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland