Inspiratie //  

Spoorwegmuseum Utrecht (Utrecht)

Kom met het hele gezin naar het Spoorwegmuseum en ontdek de geschiedenis van 175 jaar Nederlandse Spoorwegen! Dit museum is in 2017 uitgeroepen tot het leukste museum van de provincie Utrecht.

In het Spoorwegmuseum is van alles te zien en te beleven! Door het doen van proefjes in het Techlab ontdek je zelf hoe alles werkt. Hier krijg je ook antwoord op veel vragen. De techniek van de trein is natuurlijk best een ingewikkeld onderwerp. Hier leer je er alles over. En....je kunt je bezoek aan het Techlab afsluiten met een examen! Zo verlaat jij het museum als een echte treinexpert!

Tentoonstellingen

In het museum vind je ook de mobiele tentoonstelling 'De Spoorloper'. Deze tentoonstelling heeft als doel mensen bewust maken van de gevaren van het spoor. Je wordt hier op een speelse manier gewaarschuwd voor de gevaren van het treinverkeer.

Ook vind je er de permanente tentoonstelling 'Beladen Treinen'. In het Spoorwegmuseum staat een bijzondere bagagewagen. Deze wagen werd door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog naar Oost-Europa gebracht. Pas in 2002 werd deze wagen teruggevonden en naar het Spoorwegmuseum gebracht. Dit type wagens werd in de Tweede Wereldoorlog ook gebruikt voor de Joden-,Sinti- en Romatransporten. Daarom heeft het Spoorwegmuseum rond deze wagen de tentoonstelling 'Beladen Treinen" ingericht. In de wagen kun je getuigenissen horen van mensen die naar de concentratie- en vernietigingskampen gedeporteerd zijn. Hier krijg je ook inzicht in de functie van de spoorwegen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Praktische informatie

Het Spoorwegmuseum is met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Vanaf Utrecht CS rijdt een pendeltrein die stopt bij het Spoorwegmuseum. Let op: de kaarten voor de pendeltrein zijn niet te koop in het museum. U kunt via ns.nl kijken naar de actuele treintijden. Voor uw auto is er plaats op het parkeerterrein van het Spoorwegmuseum. Kijk voor verdere informatie over de bereikbaarheid en de toegangsprijzen op www.spoorwegmuseum.nl

Deel dit bericht via

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland