Inspiratie //  

Prachtige plaatsen in Zuid-Limburg

Dat je in Zuid-Limburg een heerlijke vlaai kan eten, dat weet iedereen. Maar wat niet iedereen weet is dat je er ook prachtige plekken kunt bezoeken. Daarom hebben wij voor jou een lijstje gemaakt van plekken die niet op jouw bucket list van Zuid-Limburg mogen ontbreken.

Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van Zuid-Limburg en een prachtige stad. Er is van alles te doen, zo kan je zelf of met een gids deze historische stad ontdekken. Ook zijn er ontzettend veel leuke winkeltjes en gezellige terrasjes te vinden. In de decembermaand is er altijd een hele mooie kerstmarkt in Maastricht deze is zeker een bezoekje waard. Maastricht underground is ook leuk om te bezoeken zo duik je de grotten in en ga je terug in de tijd. Wat betekenen de tekeningen precies? En waar werd de ondergrondse kluis bewaard? Je kan op verschillende manieren de grotten ontdekken bijvoorbeeld met een gids die je van alles vertelt. Wil jij naar Maastricht Undergound? Klik hier om je bezoek te plannen.

Valkenburg

Valkenburg staat natuurlijk bekend om haar prachtige kasteelruïne deze kasteelruïne is dan ook zeker een bezoekje waard. In de kasteelruïne waan je je in de tijd van de ridders. Je loopt door een eeuwenoude ridderzaal, bekijkt prachtige muurschilderingen en bezoekt de wapenkamer. Rondom de kasteelruïne zijn verschillende eeuwenoude gangen. Boven de gangen bevindt zich de middeleeuwse stadskern met leuke terrasjes en authentieke winkeltjes. Wist je dat Valkenburg aan de Geul de wandelgemeente van Nederland is? Rondom Valkenburg zijn prachtige wandelroutes te vinden.

Roermond

Hou jij van winkelen? Zo ja, dan is Roermond the place to be! Deze stad is namelijk al een paar keer uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland. Roermond heeft ook een fashion outlet waar je allerlei merken voor lage prijsjes vindt. Vanaf Roermond fashion outlet loop je zo de stad in waar nog meer winkels te vinden zijn. Doordat Roermond aan de haven ligt, wordt er in de stad een gezellige sfeer gecreëerd.

Vaals

In het uiterste puntje van Nederland ligt het plaatsje Vaals. In dit plaatsje ligt de hoogste heuvel van Nederland; ‘De Vaalserberg’ deze is 322.5 meter hoog! Dichtbij de Vaalserberg ligt het drielandenpunt. Hier komen de landen Nederland, België en Duitsland bij elkaar. Dit punt mag je natuurlijk niet missen als je in Limburg bent. Je staat dan gewoon in drie landen tegelijk! Bij het drielandenpunt kan je ook nog wandelen in het labyrint, genieten van een ijsje of een stukje Limburgse vlaai, spelen in de speeltuin en een hapje eten in de Taverne de grenssteen.

Thorn

Thorn is een wit stadje in Limburg. In dit stadje zijn, geloof het of niet, echt alle huisjes wit. Vroeger werd de belasting bepaald op basis van de omvang van de ramen. Daarom metselde mensen zoveel mogelijk ramen dicht. Omdat de bewoners dat erg armoedig vonden staan besloten ze de huizen wit te schilderen. Zoals je leest ligt er een rijke geschiedenis in het stadje Thorn. In dit unieke stadje heb je het idee dat je je in het buitenland bevindt. Thorn is niet een hele grote stad waardoor je veel bezienswaardigheden binnen een paar uur kan bezoeken. Maar dat maakt het stadje niet zeker niet minder bijzonder.

Heerlen

In Heerlen is er altijd van alles te doen. Het hele jaar door worden er verschillende evenementen georganiseerd voor jong en oud. Door de hele stad zijn allerlei Street-art kunstwerken op verschillende gebouwen te vinden. Door de stad heenlopen is dus al een activiteit op zich. Deze stad brengt ook een rijke geschiedenis met zich mee. Wil je deze geschiedenis ontdekken? Ga dan naar het Nederlandse Mijnmuseum, waar je alles leert over de mijnbouw van vroeger. Of bezoek één van de grootste waterkastelen in ons land, Kasteel Hoensbroek.

Dit zijn verreweg de mooiste plekjes in Zuid-Limburg. Sommige plaatsen klinken misschien erg bekend, terwijl andere plekjes wellicht onbekend in de oren klinken. Ga jij één van de bovenstaande plaatsjes bezoeken? Wij verzekeren jou dat het een leuk dagje uit wordt.

Overnachten in Limburg

Ga jij een dagje naar Limburg? Of vind je dat net iets te kort? Ga dan een dag en nacht, een weekendje of zelfs een (paar) weekje(s) naar Limburg! Op Diskoffer zijn verschillende (vakantie)woningen te vinden in Limburg.

Word verhuurder

Ben of ken jij iemand die graag zijn (vakantie)woning zou willen verhuren? Word verhuurder bij Diskoffer. In slechts een paar simpele stappen kan jij al verhuurder van Diskoffer worden.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland