Inspiratie //  

Op vakantie in Drenthe

Voor veel mensen betekent vakantie het vliegtuig pakken naar een bestemming ver weg van Nederland. Ver weg hoeft niet altijd beter te zijn. Nederland heeft ook genoeg mooie plekken die nog te ontdekken zijn en waar jij heerlijk tot rust kan komen. Ben je bijvoorbeeld wel eens in Drenthe geweest?

Drenthe is een prachtig en natuurrijke omgeving in Nederland waar een hoop moois te beleven is. Speciaal voor jou zetten we een aantal leuke activiteiten op een rij om jouw tripje naar Drenthe mee te vullen. Zo kan je in deze provincie heel mooi wandelen, kennis opdoen en heerlijk overnachten in een vakantiewoning die bij jou past. Wat ben jij van plan om te gaan doen?

Wat is er te doen in Drenthe?

Drenthe is een provincie waar een hoop cultuur te vinden is. Daarnaast is het een heerlijke plek om te ontspannen door een wandeling of een fietstocht te maken door de prachtige natuur die Drenthe biedt. Of breng een bezoekje aan de grote steden zoals Assen en Emmen om daar lekker te winkelen of te genieten van de cultuur in de steden.

Wil je liever iets ruigers doen dan wandelen of winkelen? Ga eens watersporten op een van de meren die Drenthe rijk is, of gooi het adrenalinepeil omhoog op het circuit van Assen. Drenthe biedt genoeg rustige activiteiten, spannende uitjes en alles daartussenin. Daarmee is Drenthe geschikt voor zowel jong als oud.

Uitjes in Drenthe

Er is genoeg te doen in Drenthe. Maar waar begin je? En wat is er geschikt voor jou? Drenthe biedt namelijk genoeg fietsroutes om de hele dag heerlijk door de natuur te kunnen fietsen, maar je kan ook te voet op zoek naar de Hunebedden die in deze provincie verstopt liggen. Bezoek het boomtoppenpad waar je een wandeling maakt op hoogte en uitkijkt over de boomtoppen. Of neem een kijkje bij het Melkwegpad waar je gelijk een hoop leert over ons Melkwegstelsel.

Wil je liever iets spannends? Ook dan heeft Drenthe genoeg opties. Zo kan je een kijkje nemen bij de wilde dieren in Wild Life Emmen. Of plan een uitje naar Plopsa Indoor in Coevorden voor een dagje plezier met de kinderen. Race een rondje op het circuit van Assen of zie jouw favoriete auto hier voorbij rijden op een van de evenementen die het circuit organiseert.

Ook op cultureel gebied is er van alles te beleven. Neem een kijkje in het oude concentratiekamp Westerbork waar je meer over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog leert kennen. Loop langs in een van de verschillende musea die er in Drenthe te vinden zijn, zoals het Drents Museum of Het Nationaal Gevangenismuseum om kennis op te doen over verschillende Drentse onderwerpen.

Vakantiehuis in Drenthe

Klinkt Drenthe jou als muziek in de oren? Diskoffer helpt jou met het vinden van de ideale vakantiewoning voor een kort bezoekje of een langere vakantie in deze provincie. Diskoffer heeft namelijk meerdere vakantiewoningen in Drenthe beschikbaar zodat jij onbezorgd kan genieten van de geheimen van Drenthe. Zo hebben wij in ons assortiment de volgende woningen:

  • Woonhuizen;
  • Vakantiehuizen;
  • Chalets.

Bekijk ons gehele aanbod in Drenthe hier en boek vandaag jouw welverdiende vakantie of momentje weg.

Verhuur jouw vakantiewoning in Drenthe

Mocht jij nou in het bezit zijn van een mooi plekje in Drenthe en wil je andere mensen de schoonheid van deze provincie laten ervaren? Verhuur jouw huis of chalet dan via Diskoffer. Diskoffer neemt hierbij een hoop zorgen van je weg doordat wij je in contact brengen met mogelijke huurders. Pas wanneer er een aanbetaling is ontvangen, leggen wij het contact om de laatste dingen te regelen voor de vakantie kan beginnen.

Ontdek hier hoe het werkt en word ook verhuurder!

Vakantiewoning via Diskoffer

Diskoffer is een christelijke organisatie en laat vraag en aanbod van zowel huurders als verhuurders op dit vakantieplatform samenkomen. Verhuren via Diskoffer betekent dat de verhuurder wordt ontzien in de zorgen. Deze zorgen kunnen bijvoorbeeld de eerste communicatie zijn, of het gebrek aan bereik voor het verhuren van de vakantiewoning. Voor een huurder is Diskoffer ideaal door het grote aanbod en de laaggeprijsde vakantiewoningen in Drenthe.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland