Inspiratie //  

Museon Den Haag (Zuid Holland)

In het Museon in Den Haag duik je in het verhaal van onze wereld. Je ziet er hoe mooi onze natuur is en wat het effect is van technologie op ons leven.

Het Museon is een speels en leerrijk museum voor alle leeftijden; een interactief museum waardoor het voor de jongere gasten ook erg interessant is. Ook leer je hier op een zuinige manier met onze aardbol omgaan.

Het Museon is geen kijk-museum! Je mag hier van alles doen en ook van alles aanraken.

Er zijn verschillende workshops:

* ontwerp je eigen familiewapen: ga aan de slag met verf en kwast en ontwerp op een houten schild je eigen familiewapen.

* middeleeuwse apotheker: werk als een middeleeuwse apotheker en maak van kruiden een natuurlijk middeltje tegen allerlei kwalen.

* insecten eten: Je kunt hier zelfs insecten eten om de wereld te verbeteren.

In het Museon is gratis een rondleiding te volgen waardoor u allerlei interessante dingen over onze wereld te weten komt. Ook zijn er mooie tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken. Kijk hiervoor op de website www.museon.nl. Kortom, in het Museon zijn altijd weer nieuwe dingen te zien en te beleven.

Museonshop

In de museumwinkel vindt u een ruime keuze aan boeken, kaarten, knuffels en andere artikelen die aansluiten bij de collectie van het Museon.

Cafe

In het Museon Peace Café kunt u terecht voor lekkere koffie en gebak, maar ook is er een menukaart met verschillende hapjes, drankjes, broodjes, soep, quiche enz.

Prijzen

Heeft u een museumkaart? Dan heeft u gratis toegang tot het museum.

Ook kunt u uw tickets online kopen. U hoeft dan niet in de rij te staan bij drukte.

Kijk voor de actuele prijzen op www.museon.nl

Toegankelijkheid

Het Museon is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Per rolstoelgebruiker mag één begeleider gratis mee in het museum. Ook een hulphond mag, na melding, mee naar binnen.

Bereikbaarheid

Het adres van het Museon is: Stadhouderslaan 37, 2517 HV Den Haag. Rondom het Museon kunt u bataald parkeren. Ook is er genoeg parkeergelegenheid in de nabijgelegen parkeergarage van het World Forum aan de Johan de Wittlaan. Uitrijkaarten zijn bij de kassa van het Museon verkrijgbaar. Met het openbaar vervoer is het Museon ook goed te bereiken. Kijk voor uitgebreide informatie hierover op www.museon.nl

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland