Inspiratie //  

Genieten in Giethoorn (Overijssel)

Giethoorn wordt wel het Venetië van het Noorden genoemd. Breng een bezoek aan Giethoorn en bekijk de mooie rietgedekte boerderijen op veeneilandjes. De vele grachten en typische hoge bruggetjes zijn een bezoek aan Giethoorn zeker waard. Zoals in Venetië de gondel het traditionele vaartuig is, is dat in Giethoorn de punter. Doordat de bodem in Giethoorn gemiddeld 1 meter diep is wordt de punter met een lange houten stok, de punterboom, vooruit geduwd.

Varen

Een dagje Giethoorn is niet compleet zonder een prachtige vaartocht door het dorp en het Nationaal Park Weerribben-Wieden. U kunt kiezen voor een rondvaart of met een zelfgehuurde punter, sloep of fluisterboot (beide met stille elektrische aandrijving), een tocht over de Weerribben maken. Bij de verschillende verhuurbedrijven zijn mooie vaarroutes verkrijgbaar.

Andere activiteiten

Een dagje Giethoorn is natuurlijk heel goed te combineren met andere leuke activiteiten in het dorp zelf. U kunt het varen bijvoorbeeld combineren met een fietstocht door Giethoorn en de omgeving. Ook is er een klimbos en er kan gebowld worden. Er zijn 2 musea in het dorp te vinden. Museum 'De Oude Aarde' laat u een scala aan prachtige edelstenen en fossielen zien. Voor kinderen is er een speurtocht door het museum en er kan zelfs gevist worden naar kristallen in de vijver. Kijk op www.deoudeaarde.nlvoor de actuele prijzen en openingstijden.

Ook museum 't Olde Maat Uus is zeker een bezoek waard. Dit museum geeft u een beeld van het wonen en werken in het waterdorp in de afgelopen 100 jaar. Op de website www.museumgiethoorn.nl vind u hierover meer informatie.

Langs het water zijn veel restaurants en terrassen te vinden. Meer uw boot aan en u kunt heerlijk koffiedrinken, lunchen of dineren aan het water. Er zijn verschillende pannenkoe- kenrestaurants te vinden of laat u verrassen door de bijzondere streekgerechten zoals gebakken paling en eendenborstfilet in een van de vele restaurants.

Kortom, Giethoorn biedt veel meer dan varen alleen. Kijk ook eens op www.giethoorn.com voor leuke arrangementen die u kunt boeken voor een dagje Giethoorn.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland