Inspiratie //  

Euromast Rotterdam (Zuid-Holland)

Een bezoekje aan de Euromast in Rotterdam is een leuk uitje voor het hele gezin. De Euromast is met zijn 185 meter de hoogste toren van Nederland die open is voor publiek. Door de bijzondere vorm is de toren gemakkelijk herkenbaar in heel Rotterdam.

Het hoogste gebouw van Nederland

Sinds 1970 is de Euromast het hoogste gebouw van Nederland. In de jaren zestig was de Euromast nog ‘maar’ 112 meter hoog. Dit was eerst nog genoeg om boven de skyline van Rotterdam uit te torenen, totdat de toren werd ingehaald door andere gebouwen. In 1970 werd de Euroscoop geplaatst, waardoor de Euromast tot op de dag van vandaag met 185 meter het hoogste gebouw van Nederland is.

De Euromast is onderdeel van de World Federations of Great Towers (WFGT). Onder WFGT behoren de 37 mooiste en hoogste torens van de wereld zoals de Eiffeltoren, de Burj Khalifa, het Empire State Building en de Berliner Fernsehturm.

Activiteiten bij de Euromast

Voor de echte durfals onder ons is het mogelijk om te abseilen en te tokkelen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Euromast. Ook is het mogelijk om een rondleiding te boeken met een ervaren gids die je alles vertelt over Rotterdam.

De Euroscoop is een roterende glazen lift in de Euromast die u naar maar liefst 185 meter hoogte brengt. Het is zelfs mogelijk om bij helder weer tot wel 30 kilometer ver van het uitzicht te genieten!


Na uw bezoek aan de Euromast kunt u nog terecht in de souvenirwinkel voor tal van Euromast producten ter herinnering.

Prijzen & Openingstijden Euromast Rotterdam

Voor de openingstijden kunt u terecht op www.euromast.nlwww.euromast.nlwww.euromast.nl. Het is mogelijk om een combinatieticket voor de Euromast en een andere bezienswaardigheid in Rotterdam te kopen. Combineer de Euromast met bijvoorbeeld een bezoek aan Diergaarde Blijdorp, de Kunsthal of een leuke stadstour met Splashtours.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland