Inspiratie //  

Top 10 dagjes uit in Brabant

In Brabant zijn een hele hoop leuke dingen te doen. Wij hebben voor jou de top 10 leukste activiteiten in Brabant op een rijtje gezet om jouw bezoek aan Brabant compleet te maken:

1. Safaripark Beekse Bergen

Ga op safari in eigen land. Hoe leuk is dat?! Het klinkt niet alleen leuk, het is mogelijk in Safaripark Beekse Bergen. Zo ontdek je meer dan 50 verschillende diersoorten op een unieke manier. Het ontdekken kan op verschillende manieren. Wandel tussen de dieren, stap in de auto, ga met de boot of neem de bus om de dieren te ontdekken. Plan jouw eigen route. Kijk nog even op www.beeksebergen.nl voor de actuele openingstijden en entreeprijzen.

2. Nationaal park de Biesbosch

In dit prachtige natuurgebied kan je uren vertoeven. Er zijn namelijk talrijke activiteiten te doen. Ga heerlijk wandelen of fietsen. Ook is er de mogelijkheid om de Biesbosch per boot of zelfs per kano te ontdekken. Zo kan je een bootje huren, een eigen boot meenemen of meegaan met een excursie. Aan de kinderen is zeker gedacht, er liggen meerdere speeltuinen door de Biesbosch verspreid. Wist je dat er in de Biesbosch ongeveer 300 bevers leven? En dat de Biesbosch zelfs een bevertocht heeft? Tijdens deze bevertocht is er aandacht voor tientallen burchten die de bevers langs de oevers van de Biesbosch gebouwd hebben.

Biesbosch | Diskoffer

3. Winkelen in Rosada fashion outlet

In Rosada Fashion Outlet in Roosendaal bevinden zich meer dan 80 verschillende winkels. En weet je wat het leuke is? Er is hier altijd, maar echt altijd korting. Rosada Fashion Outlet is, zoals je waarschijnlijk al kan raden een outlet winkelcentrum. Zo hangen er designerkledingstukken voor een leuk prijsje.

4. Bossche bollen maken in de Bosch

Als je denkt aan Den Bosch, denk je al gauw aan de overheerlijke Bossche Bollen. Deze Bossche bollen zijn nergens zo lekker als in Den Bosch. Maar weet je wat het leuke is? Ook jij kan een Bossche bol gaan maken. Neem deel aan de workshop en maak een heerlijke Bossche bol. Deelnemen kan al vanaf twee personen. Bezoek de website voor meer informatie over de huidige prijzen en de openingstijden.

5. Dierenpark de Oliemeulen

In dit mooie dierenpark zijn verschillende diersoorten te vinden. In het binnenverblijf zijn hagedissen, slangen, vogelspinnen en allerlei andere reptielen te vinden. In het buitenverblijf zijn verschillende apensoorten, roofvogels en nog veel meer. Neem jij een bezoekje aan dit mooie dierenpark? Kijk dan op https://oliemeulen.nl/ voor de actuele openingstijden en entreeprijzen.

6. Dafmuseum

Er is zelfs aan de vrachtwagenfans gedacht. In het Dafmuseum in Eindhoven staan allerlei vrachtwagens van de periode 1928-heden. Zo zie je de ontwikkeling van de vrachtwagens door de jaren heen. Ook is er in dit museum aandacht voor de moderne Daf-vrachtwagens. Enthousiast geworden? Klik hier voor de actuele openingstijden en entreeprijzen.

7. Winkelen in Eindhoven STRIJP-S

Voor de liefhebber van de unieke winkeltjes is er STRIJP-S. Een opkomende wijk in Eindhoven is STRIJP-S. Hier vestigen zich allerlei pop-up stores, unieke winkeltjes en leuke eettentjes.

8. Kasteel Helmond

Dit is de grootste waterburcht van Nederland. Ga terug in de tijd en ontdek het kasteelverhaal. Wist je dat Kasteel Helmond al 700 jaar oud is? In dit kasteel leer je over het kasteel zelf, de historie en de families die er gewoond hebben. Maak jouw bezoek aan het kasteel compleet en ga gelijk langs de kunsthal die naast het kasteel gevestigd is. Koop je een kaartje voor het kasteel? Dan mag je gratis de Kunsthal in! Klik hier om te kijken hoeveel het bezoek kost en of het kasteel wel open is.

Kasteel Helmond | Diskoffer

9. Oorlogsmuseum Overloon

Dit is echt een oorlogsmuseum met extra aandacht voor de slag bij overloon. Er zijn verschillende tentoonstellingen, zo is er een munitie verzameling met zo’n 1000 verschillende bommen en granaten, de Nederlandse oorlogshelm en ook nog de aanloop naar D-DAY. Er zijn nog meer tentoonstellingen. Kijk daarvoor even op de website.

10. De Loonse en Drunense duinen

Een van de grootste stuifzandgebied van West-Europa. In de Loonse en Drunense duinen kan je verschillende activiteiten doen, ga bijvoorbeeld mountainbiken in de Loonse en Drunense duinen. Ook kan je er natuurlijk heerlijk wandelen, fietsen en lekker rauzen door het zand.

Dit is onze Diskoffer-TOP 10 voor de leukste uitjes in Brabant. Bezoek één of zelfs meerdere van de bovenstaande locaties en wij garanderen jou dat het een leuk dagje uit wordt!

Overnachten in Brabant

Enthousiast geworden van alle leuke dingen die er te doen zijn in Brabant? Huur deze mooie ruime woning aan de rand van de Biesbosch, en geniet van jouw vakantie in Brabant.

Word verhuurder

Ben of ken jij iemand met een (vakantie)woning in Brabant? Word verhuurder bij Diskoffer! In slechts een paar simpele stappen kan jij verhuurder van Diskoffer worden.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland