Inspiratie //  

Deltapark Neeltje Jans (Zeeland)

Deltapark Neeltje Jans bevindt zich in Vrouwenpolder en is als werkeiland een onderdeel van de Oosterscheldekering. Nadat de Deltawerken op Neeltje Jans waren voltooid, is er een informatie- en attractiepark geopend.

Neeltje Jans is circa 285 hectare groot en ligt halverwege de Oosterscheldekering tussen Schouwen en Noord-Beveland. Het hele jaar door kun je in het natuurgebied heerlijk wandelen. Ook kunt u met de rondvaartboot kennismaken met de unieke natuur van de Oosterschelde. Soms kun je tijdens de rondvaart zelfs zeehonden en bruinvissen zien.

Activiteiten Deltapark Neeltje Jans

Op het Deltapark zelf is van alles te doen. Zo zijn er spetterende shows van de vier jonge Californische zeeleeuwen en vier zeehonden die bij Neeltje Jans leven. Verder is het mogelijk om met de zeeleeuwen of zelfs met haaien te zwemmen.

In de zomer kunt u een roofvogelshow bezoeken met maar liefst 12 verschillende soorten roofvogels. Voor de specifieke data kunt u een kijkje nemen op de website van Neeltje Jans.

Bluereef Aquarium bij Deltapark Neeltje Jans

Ook bevindt zich in Neeltje Jans het Bluereef Aquarium. Dit is het grootste zeeaquarium van Zeeland met interactieve presentaties. Hier kunt u bijvoorbeeld tropische haaien zoals wit- en zwartpunt rifhaaien, luipaardhaaien, pijlstaartroggen en kleurige zeeanemonen bekijken. Ook zijn er dieren uit de Oosterschelde en de Noordzee te zien zoals krabben, kreeften, roggen en andere vissen. In de expositie WalvisWereld wordt u meegenomen naar de wereld van de walvissen. De expositie bevindt zich in het walvispaviljoen, een gebouw van ruim 100 meter lang waar u naast de walvis ook dolfijnen vindt.

Verder zijn er in Neeltje Jans verschillende attracties zoals een waterglijbaan, een orkaanmachine en een waterspeelplaats.

Openingstijden Neeltje Jans

Neeltje Jans is dagelijks geopend van begin april tot begin november van 10:00 tot 17:00 uur. Zie voor de prijzen van de entreetickets de website van Neeltje Jans.

Bereikbaarheid Neeltje Jans

Neeltje Jans is te bereiken wanneer u Burgh-Haamstede en Middelburg volgt via de N57. Na ongeveer acht kilometer neemt u de afslag Neeltje Jans. Er zijn genoeg parkeerplaatsen bij het Deltapark.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland