Inspiratie //  

De leukste uitjes in Friesland

Boven in ons kikkerlandje ligt het mooie Friesland. In Friesland zijn veel leuke dingen te doen. Wij hebben een aantal attracties op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen.

1. Een dagje op een van de Friese eilanden

Wist je dat vier van de vijf waddeneilanden tot Friesland behoren? Als je in Friesland bent is het dus erg leuk om één van de volgende Friese waddeneilanden te bezoeken.

Vlieland
Op het eiland Vlieland ligt de grootste zandplaat van Europa, de Vliehors. Dit zandgebied is zo'n 20 km2. Op de Vliehors staat een reddingshuisje en dit reddingshuisje is ingericht als een strandjuttersmuseum. Allerlei voorwerpen die er tijdens het jutten gevonden in de afgelopen jaren zijn hier geplaatst. Ook kan je op Vlieland winkelen in de winkelstraat van Vlieland. De winkelstraat is leuk om doorheen te lopen en ook leuk om te combineren met een bezoekje aan de Vliehors. Het is ook erg leuk om een zeehondentocht mee te maken. Zo vaar je de Waddenzee op en ga je op zoek naar zeehonden.

Terschelling
Op het eiland Terschelling is van alles te beleven. Op Terschelling kan je heerlijk langs de zee struinen maar is het ook leuk om door de dorpjes te wandelen. In de wat grotere dorpjes zijn winkeltjes te vinden die een bezoekje waard zijn. Ook vanuit Terschelling worden er zeehondentochten georganiseerd. Je kunt op verschillende manieren de zeehonden bekijken, per oude reddingsboot, vissersboot of zelfs per kano.

2. De Friese Meren

Friesland is de provincie met de grootste wateroppervlakte. Daarom kan je een bezoekje aan één van de Friese meren zeker niet missen als je in Friesland bent.

Tjeukemeer
Het Tjeukemeer is het grootste meer in Friesland. Dit meer is erg mooi op om te varen. Je kunt je eigen boot meenemen maar er is ook een mogelijkheid om een boot te huren. In het Tjeukemeer liggen drie eilandjes. De grootste is het eiland Marchjepolle. Bij dit eiland kan je aanmeren en heerlijk op het strandje liggen. Het is dus erg leuk om een picknickmand mee te nemen, aan te meren bij dit eiland en optimaal te genieten.

Sneekermeer
Het Sneekermeer is vooral bekend om zijn watersport. Op dit meer worden verschillende watersporten uitgeoefend zoals zeilen, suppen en kanoën. Ook is er de mogelijkheid om een boot te huren en te gaan varen. Voor het Sneekermeer geldt hetzelfde als voor het Tjeukemeer. Op dit meer kan je heerlijk varen, alleen is er geen eilandje waarbij je kunt aanmeren.

3. Harlingen

Harlingen is een prachtige stad aan het water. Omdat Harlingen aan het water ligt, heeft deze stad een mooie haven. Het is erg leuk om deze haven te bezoeken en als het ware tussen de boten door te lopen. Bezoek ook het Hannemahuis. In dit museum staat de geschiedenis van Harlingen centraal. Zo leer je de geschiedenis van Harlingen kennen. Het museum is niet heel groot, maar wel zeker een bezoekje waard. Vanuit Harlingen kan je een overtocht maken naar Terschelling.

4. Kameleondorp Terherne

De kameleon, wie kent deze snelle boot nou niet? In het Kameleondorp Terherne wordt de kameleon nagespeeld. Hier lopen Hielke en Sietse door de straten en maken ze van alles mee. Ga net als Hielke en Sietse op avontuur op het avontureneiland. Op dit eiland kan je survivallen, maar ook heerlijk genieten van een lekkere picknick. Je kunt zelfs meevaren met de kameleon! Je stapt in een praam en wordt getrokken door de kameleon. Hoe leuk is dat!? Heb jij al zin in je bezoek aan Kameleondorp Terherne? Klik hier om te kijken of het Kameleondorp wel open is en hoeveel dit uitje jou gaat kosten.

5. Eerste Friese Schaatsmuseum

Friesland staat natuurlijk bekend om het vele water en de elfstedentocht. In het stadje Hindeloopen staat het Eerste Friese schaatsmuseum. In dit museum leer je alles maar dan ook echt alles over de geschiedenis van de Elfstedentocht en is hier de grootste schaatscollectie ter wereld te vinden. Ook zijn er allerlei exposities te bekijken. Dit museum is zeker een bezoekje waard! Ga jij ook naar het Eerste Friese Schaatsmuseum? Plan dan hier je bezoek.

Dit is onze leukste uitjes in Friesland. Bezoek één of zelfs meerdere van de bovenstaande locaties en wij garanderen jou dat het een leuk dagje uit wordt. In Friesland zijn er natuurlijk nog meer leuke activiteiten te doen. Je kunt ook erg leuk de grotere Friese steden bezoeken zoals Leeuwarden, Heerenveen en Sneek.

Overnachten in Friesland

Heb jij al plannen voor de vakantie? Ga een dagje naar Friesland of plak er zelfs een heerlijke vakantie aan vast. Bij Diskoffer staan heerlijke (vakantie)woningen te huur in Friesland. Huur een (vakantie)woning en geniet van jouw vakantie.

Word verhuurder

Ben of ken jij iemand met een (vakantie)woning in Friesland? Word verhuurder bij Diskoffer! In slechts een paar simpele stappen kun jij al verhuurder van Diskoffer worden.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland