Inspiratie //  

Dagje uit in Volendam

Bekende Nederlandse volkszangers (en zangeressen), de haring, ouderwetse klederdracht. Het zijn allemaal termen die linken aan dit plaatsje: Volendam. Dit oude vissersdorp ligt aan het Markermeer, welke uitmondt in het Ijsselmeer, heeft knusse oude straatjes en genoeg bezienswaardigheden om jouw dag te vullen. In het altijd gezellige Volendam is een hoop te beleven, en vandaag vertellen we je daar graag meer over.

Highlights van Volendam

Volendam is dan misschien een klein authentiek hollands dorpje, maar er is genoeg te doen. Ouderwets of juist nieuwerwets, je vindt het hier allemaal terug. Speciaal voor jou zetten we drie plekken uit Volendam op een rijtje zodat jij weet waar jouw bezoek begint:

Op de foto in traditionele klederdracht

Volendam is een dorp waar vroeger veel klederdracht gedragen werd. Tegenwoordig zie je deze klederdracht op de straat niet meer terug, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Laat jezelf omtoveren tot een ware Volendammer en ga op de foto in traditionele Volendamse klederdracht.

Musea

Er zijn genoeg dingen te leren in de verschillende musea die Volendam rijk is. Zo kunt u zich onderdompelen in de oude gewoontes en de geschiedenis van dit plaatsje in het Volendams Museum. Of zie, hoor, ruik, proef en beleef de wereld en het ontstaan van kaas in de Cheese Factory Volendam.

Volendam-Marken Express

Laat u meenemen in de Volendam-Marken Express waarin u per boot in een half uurtje naar het plaatsje Marken wordt gevaren. Marken is een oud dorpje naast Volendam, gelegen op een schiereiland. Een prachtige plek om even tot rust te komen en te genieten van Nederlandse schoonheid.

Een dag uitgestippeld in Volendam

Maar hoe begin je jouw tripje naar Volendam? Wij hebben een mooie dagplanning gemaakt voor je om zo het beste uit jouw dag te halen.

Ochtend

Wakker worden doe je in een van de accommodaties van Diskoffer. Daarna vertrek je naar de oude haven van Volendam om te beginnen met een lekker bakje koffie met een prachtig uitzicht over de haven. Loop daarna zeker even langs het Palingsoundmuseum om uw kennis bij te spijkeren over de popmuziek uit Volendam. Overigens zit in dit gebouw ook de palingrokerij Smit Bokkum, waar je heerlijk paling kan eten en naar het museum kan. U kunt hier met een rondleiding zien hoe de paling wordt gerookt volgens eeuwenoude traditie.

Middag

In de middag dwaal je door de oude buurtjes en smalle straatjes om de unieke Volendamse huisjes te bewonderen. Plan een bezoekje aan het kunstenaars hotel Spaander, waar kunstenaars vroeger konden eten en slapen in ruil voor een kunstwerk. Dit heeft een prachtige kunstcollectie opgeleverd die te bewonderen is in dit hotel.

Bij het Volendams Museum waant u zich in het oude Volendam van vroeger. Bekijk de typische klederdracht, ruimtes die zijn ingericht volgens de oude Volendamse stijl, scheepsmodellen, schilderijen en nog veel meer kunstvormen. Vergeet ook het zogenaamde ‘sigarenbandjeshuisje’ in het museum niet te bewonderen. Dit is van een Volendammer die de wanden van zijn huis beplakte met mozaïeken gemaakt van 11 miljoen sigarenbandjes.

Als laatste kun je een stop maken bij de Wooden Shoe Factory voor het beleven van de geschiedenis van dit oude schoeisel en om misschien zelf een paar aan te schaffen.

Sluit de middag af bij de Experience Volendam, waarin je een holografische weergave kan bekijken van een woonkamer uit 1916 en waar een stormachtige scheepsreis uit dezelfde tijd te beleven is in een virtual reality film .

Avond

Wanneer de avond valt, is het tijd voor een typisch Volendams gerecht: Vis. Dit kan bijvoorbeeld bij ‘Lotje aan de Haven’ of bij ‘Grand Café Restaurant De Dijk’. Mocht je geen behoefte hebben aan vis, kan je ook de tocht naar Marken in de namiddag maken en een pannenkoek eten bij de vuurtoren van Marken. Sluit de dag zeker weer af met een heerlijk drankje bij een van Volendams mooie terrasjes met een prachtig uitzicht.

Op vakantie in omgeving Volendam

Ben jij in één dag niet uitgekeken in Volendam? Dat is geen probleem. Bij Diskoffer vind je genoeg vakantiewoningen om jouw dagje uit om te zetten in een weekend of zelfs een midweekje weg. Bekijk anders ook meerdere vissersdorpjes in de omgeving of reis af naar de Zaanse Schans. Via Diskoffer vind je de ideale vakantiewoning en kan jij binnenkort al genieten van al deze uitstapjes in Volendam.

Verhuur jouw vakantiewoning in Noord-Holland.

Heb jij een woning in (de buurt) van Noord-Holland en wil je deze verhuren? Diskoffer kan je hier bij helpen. Wij zorgen voor huurders en nemen de zorgen van je over. Wordt verhuurder bij Diskoffer!

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland