Inspiratie //  

Dagje uit in Rotterdam

Rotterdam: dé havenstad van Nederland. Deze eeuwenoude stad is zeker een bezoekje waard. Of je nu met het hele gezin gaat of met je vriendengroep: je zult je hier zeker een dag vermaken. Rotterdam beschikt over een rijke geschiedenis, bijzondere architectuur en interessante activiteiten. Ontdek de stad en geniet daarnaast van de gezellige terrassen en overheerlijke restaurants. Lees verder om te ontdekken wat echte must-sees zijn in deze stad!

Highlights Rotterdam

In Rotterdam hoef je je niet te vervelen. Van kunst en cultuur tot een uitgebreid dagje shoppen: je vindt het hier allemaal. We hebben enkele highlights van de stad op een rijtje gezet, zodat je weet waar je naartoe kunt gaan. De volgende drie plekken in Rotterdam raden wij in ieder geval aan om te bezoeken:

Markthal

Gek op eten? Dan kun je de markthal van Rotterdam echt niet overslaan. Deze overdekte hal in het centrum van de stad is extra bijzonder, omdat er ook woningen in gebouwd zijn. Deze appartementen bevinden zich in de vorm van een hoef boven de versmarkt. Daarnaast staat de markthal dus vol met kraampjes die je allemaal langs kunt gaan in een culinaire wandeltocht.

26382265024_9a33194bbe_b.jpg

Kubuswoningen

Een bekende must-see in Rotterdam zijn de kubuswoningen. Deze woningen zijn ontworpen door architect Piet Blom, waarbij de woningen een soort dorp midden in de grote stad moeten voorstellen. De woningen worden ook wel het ‘Blaakse Bos’ genoemd. Hij zag de huizen als bomen en het complex als het bos. De kubussen zijn bewoonbaar, maar je moet de aparte vormen wel kunnen accepteren. Lees hier meer over de bijzondere architectuur

Euromast

Wie over de hele stad en haven wil uitkijken, kan dit doen vanuit de hoogste uitkijktoren van Nederland: de Euromast. De toren brengt je 100 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht op Rotterdam. Boven in de Euromast kun je met de Euroscoop nog verder omhoog klimmen, tot een hoogte van 185 meter. Voor de echte adrenaline zoekers bestaat de mogelijkheid om van de Euromast te abseilen onder professionele begeleiding.

Een dag uitgestippeld in Rotterdam

Inspiratie nodig voor een dagje in Rotterdam? Lees dan verder voor een aantal ideeën om jouw dagje uit in deze mooie stad compleet te maken! Zo weet je zeker dat je de dag goed benut.

Ochtend

Start jouw dag rustig met een goede kop koffie in het centrum van Rotterdam. Bezoek hiervoor de Delfshaven: deze jachthaven heeft een interessante geschiedenis en is de ideale plek om een leuk cafeetje op te zoeken. Bij Evermore Thee kies je een lekker stukje chocolade bij je kopje koffie uit.

Middag

Klaar voor de rest van de dag? Loop dan vanuit de haven direct het centrum in, waar je bijna meteen tegen de markthal aanloopt. Haal hier wat lekkernijen en ga via de andere kant van de hal verder het centrum van Rotterdam in. Je komt direct bij de winkelstraten uit, waar iedere winkelliefhebber zeker zal slagen. Liever een museum bezoeken? In de Kunsthal Rotterdam zijn er altijd verschillende exposities met afwisselende thema’s te zien. Probeer in de middag ook nog even naar de Erasmusbrug te gaan. De 800 meter lange brug is een van de meest spectaculaire bruggen ter wereld en dus zeker de moeite waard.

Avond

Na zo’n actieve dag zul je vast en zeker trek hebben gekregen. Gelukkig bevind je je in een stad met genoeg culinaire hotspots! Kies een restaurant uit voor een heerlijke maaltijd en sluit de dag af op een terrasje in de Witte de Withstraat. In deze straat vind je overigens ook veel leuke galeries, modewinkels en cultuurinstellingen.

Op vakantie in omgeving Rotterdam

Verander jouw dagbezoek aan Rotterdam in een meerdaagse stedentrip en boek jouw ideale verblijf in de buurt van de stad. Combineer de havenstad met omliggende gebieden of badplaatsen voor een complete vakantie. Bekijk de vakantiewoningen van Diskoffer en boek jouw vakantie richting Rotterdam direct!

Verblijf bijvoorbeeld in deze gezellige Bed & Breakfast in Dordrecht, waar je zo het nationaal park de Biesbosch in loopt. Of kom helemaal tot rust in dit royale appartement in Spijkenisse op een klein half uurtje afstand van Rotterdam.

Verhuur jouw vakantiewoning in Rotterdam

Wil je jouw woning als vakantiewoning in Rotterdam verhuren? Diskoffer regelt het graag voor jou. Ontdek hier hoe het werkt en word ook verhuurder!

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland