Inspiratie //  

Dagje uit in Emmen

Emmen is een van de grote steden in Drenthe. Een fijne stad met rust, cultuur en bijzondere plekken. Emmen wordt ook wel de ‘open, groene stad’ genoemd vanwege de bijzondere opbouw van de stad. Er is geen natuur weggehaald om nieuwbouwwijken te plaatsen. Hierdoor liggen de woonwijken niet in het centrum en is er een groen, natuurrijk centrum te vinden in Emmen. Hierdoor is Emmen een echte stad voor natuurliefhebbers, maar ook voor shopfanaten.

Een andere naam voor de stad, is de ‘Vlinderstad’. Dit verwijst naar het voormalig dierenpark in Emmen. De dierentuin is verhuisd en heet sinds 2016 Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Highlights van Emmen

Rust, ruimte en natuur. Dat zijn de eigenschappen waaraan Emmen te herkennen is. Dit betekent overigens niet dat er niks te doen is. Emmen biedt vele leuke uitjes om je dagenlang te vermaken. Dit kan je er allemaal beleven:

Wildlands Adventure Zoo Emmen

In Wildlands reis je door vier verschillende klimaten en zie je de dieren die daarbij horen. Bekijk de leeuwen in Serenga, ga op bezoek bij de ijsberen in Nordica, klim door de jungle in Jungola en zoek de Schildpadden in het Animazia. Beleef een fantastische dag in Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Musea

In Emmen zijn genoeg culturele gelegenheden. Zo zijn er verschillende musea die je kan bezoeken. Laat je inspireren door Tibetaanse kunstwerken in het Museum of Contemporary Tibetan Art. Breng een bezoek aan Museumboerderij Nabershof, waar je een kijkje neemt in een oude Saksische boerderij uit 1681 met daarachter het langgraf (dit hunebed is de enige in deze grootte en vorm in Europa). En vergeet de Stichting Museum Ergens in Nederland 1939 - 1945 niet, een verzameling militaria uit de Tweede Wereldoorlog.

Natuurpark Moor-Veenland

Zin in meer ontspanning en rust? Dan is het Natuurpark Moor-Veenland een fijn plekje. Dit natuurgebied is een klein overblijfsel van het Bourtangermoeras. Dit moeras was ooit 300.000 hectare groot. Tegenwoordig is hier vooral hoogveen te vinden. Trek je laarzen aan en wandel over dit verende hoogveen voor een unieke ervaring.

Kijk tijdens de wandeling goed om je heen. Er zitten ongeveer 300 soorten vogels, 40 soorten libellen, 30 soorten dagvlinders en bijna 900 soorten nachtvlinders. Op de grond vind je onder andere adders en vleesetende planten. Gegarandeerd een interessante wandeling in het Natuurpark Moor-Veenland.

Een dag uitgestippeld in Emmen

Emmen heeft zoveel te bieden, dat het lastig is om te kiezen waar je begint. Daarom hebben wij een dagindeling gemaakt, zo kan jij je dag in Emmen optimaal benutten:

Ochtend

De dag begin je in een vakantiehuis via Diskoffer. Hier wordt je op je gemak wakker en geniet je van de rust. Wanneer je helemaal klaar bent om te gaan, reis je af naar het Rensenpark. Dit park is gebouwd in de oude dierentuin van Emmen. Hier drink je een kopje koffie of thee en bekijk je een aantal winkeltjes of tentoonstellingen in de voormalige verblijven van de dieren. Wanneer je dit allemaal hebt gezien, is het alweer tijd voor een lunch. Dit kun je hier in het Rensenpark doen, of je loopt door naar het centrum om te landen op een heerlijk terrasje.

Middag

Na de lunch kan je naar Wildlands Adventure Zoo Emmen om daar een ware wereldreis maken. Ga je liever naar een minder drukke omgevingen? Kies dan voor de winkelstraatjes in het centrum om nieuwe trends te spotten. Of bekijk de verschillende musea om cultuur en kennis op te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Centrum Beeldende Kunst, gelegen in een oude melkfabriek. Of kijk een film of theaterstuk in het Atlastheater aan het Raadhuisplein in Emmen.

Mocht je de rust willen opzoeken, zijn er genoeg natuurgebieden te vinden in de nabije omgeving van Emmen. Maak een fijne wandeling met een orkest van vogels op de achtergrond en de prachtige planten die de omgeving sieren.

Emmen biedt voor iedere leeftijd, voor iedere voorkeur, genoeg uitjes en belevingen.

Avond

De avond in Emmen kan niet starten zonder een lekker diner. Bezoek ‘De Drommedaar’ voor een heerlijk visgerecht met een fijne wijn die hierbij past. Ben je meer een liefhebber van vlees en burgers dan is ‘Chef Burger’ een goede plek om langs te gaan.

Wanneer de magen zijn gevuld, wandel je naar het centrum van Emmen om op een terras te genieten van een heerlijke versnapering. Zo sluit je de dag in Emmen goed af.

Op vakantie in omgeving Emmen

Voor een ultiem dagje Emmen is een fijne slaapplek erg belangrijk. Bij Diskoffer vind je de vakantiewoning die je nodig hebt voor een dagje uit, een weekendje weg of zelfs een fijne vakantie van een of meerdere weken. Zo is er tijd genoeg om Emmen en de omliggende omgeving te verkennen en heerlijk te ontspannen. Bij Diskoffer vind je het perfecte vakantiehuis voor jouw uitje naar Emmen.

Verhuur jouw vakantiewoning in Drenthe.

Woon jij in de omgeving van Emmen en wil je jouw huis of vakantiewoning graag verhuren? Via Diskoffer kan jij jouw woning gemakkelijk verhuren. Wordt verhuurder bij Diskoffer!

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland