Inspiratie //  

Dagje uit in Arnhem

Aan de rand van de Veluwe ligt de mooie stad Arnhem. In Arnhem zijn talrijke activiteiten te doen. Ben je in de buurt van Arnhem? Dan is deze stad zeker een bezoek waard. Wij zetten een aantal uitjes op een rij zodat jij kan ontdekken hoe een dagje Arnhem eruit kan zien.

Highlights Arnhem

In Arnhem is ontzettend veel te doen, toch zijn er een paar activiteiten die je zeker niet over kan slaan. Dat zijn de volgende drie activiteiten:

Fietsroute in de omgeving van Arnhem.

Omdat Arnhem een stad aan de Veluwe is, is het zeker de moeite waard om op de fiets te stappen en de omgeving van Arnhem te ontdekken. Er zijn veel verschillende soorten fietsroutes in Arnhem. In Arnhem zelf kan je moeilijker aan fietsen komen maar in de omgeving zijn er verschillende fietsenzaken waar je een fiets kan huren. Klik hier voor fietsverhuur in de buurt van Arnhem. Ook kan je altijd je eigen fiets meenemen.

Historische kelders

In Arnhem bevinden zich 36 historische kelders, deze kelders zijn in 2001 met elkaar verbonden tot één keldernetwerk. In de kelders maak je een reis door de tijd en ontdek je de geschiedenis van Arnhem. Deze ontdekking kan je zelfstandig, of samen met een gids doen. Aan de rondleidingen zijn speciale tijden verbonden. Kijk op www.historischekelders.nl voor de actuele rondleidingen, prijzen en openingstijden.

Modekwartier

Voor de liefhebber van de unieke winkeltjes is er ‘het modekwartier’, hier zitten 50 unieke winkeltjes. Hier kan je terecht voor unieke kleding, woonartikelen en de leukste eettentjes. Echt een aanrader! Wil je alvast kiezen waar je allemaal langs wil? Bekijk de plattegrond dan hier.

Wat zeker een bezoek waard is, is het Airborne Museum in Oosterbeek (vlakbij Arnhem). Dit museum gaat het over de slag om Arnhem, deze slag duurde van 17 tot 25 september 1944. Het is een indrukwekkend museum waar alle gebeurtenissen beschreven worden, zoals operatie Market Garden.

Zeker in het jaar 2020 is er in Arnhem veel aandacht voor evenementen met 2e wereldoorlog als onderwerp. In 2020 is de oorlog namelijk precies 75 jaar geleden.

Een dagje uitgestippeld in Arnhem

Ochtend

Begin de dag goed met een lekkere kop koffie midden in het centrum van Arnhem. Je kunt dit bijvoorbeeld doen bij de bekende koffie tent ‘Bij Ann’. Ook kan je er genieten van een lekker gebakje en eventueel een ontbijtje. Bij Ann hoort bij de top 5 best beoordeelde koffiebarretjes van Arnhem.

Middag

Lekker opgestart met de koffie? Dan kan het cultuur snuiven beginnen. Op nog geen 15 minuten lopen zijn de historische kelders. Laat je rondleiden door een gids en ontdek de geschiedenis van Arnhem. Na je bezoek aan de kelders is er nog genoeg tijd over om te winkelen. Arnhem biedt veel kleine boetiekjes en grote winkelketens. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan het modekwartier.

Avond

Ben je het winkelen zat? Ga lekker dineren bij ’t Taphuys. Een ontzettend leuke eettent met wel 100 verschillende bieren op de tap en 80 verschillende wijnen. Ook kan je er genieten van de lekkere borrelhapjes, of een lekker diner.

Overnachten in de buurt van Arnhem

Enthousiast geworden over Arnhem? Wil je vakantie in de buurt van Arnhem? Boek dan een van de prachtige accommodaties in de buurt. Zo kan je overnachten in een fijne tussenwoning in Veenendaal, een klein half uurtje bij Arnhem vandaan. Maar Diskoffer heeft nog veel meer mooie woningen in de buurt van Arnhem te bieden. Klik hier voor meer woningen in de buurt van Arnhem.

Word verhuurder

Wil jij jouw (vakantie)woning verhuren in de buurt van Arnhem of de omgeving? Wordt verhuurder in een paar simpele stappen. Bekijk hier hoe dit werkt.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland