Inspiratie //  

Dagje uit in Amersfoort

Wanneer je denkt aan een stad in de provincie Utrecht, denk je al snel aan de gelijknamige hoofdstad. Maar niet ver daar vandaan ligt nog een ontzettend leuke stad, die je zeker eens moet verkennen. In Amersfoort kun je genoeg doen en bewonderen: van de bijzondere Amersfoortse Kei tot een van de beste winkelstraten in Nederland. Lees verder en ontdek waarom je echt een keer een dagje uit in Amersfoort wil beleven.

Highlights Amersfoort

Je zult je hoe dan ook vermaken in Amersfoort, maar er zijn een aantal plekken die je eigenlijk wel echt bezocht moet hebben. De volgende drie plekken in Amersfoort raden wij zeker aan:

Amersfoortse Kei

Amersfoort wordt ook wel de keistad genoemd. Dit heeft te maken met een verhaal over een Amersfoortse jonkheer die in 1661 een weddenschap sloot met wat vrienden om een zwerfkei naar de stad te krijgen. Hij kreeg ruim 400 inwoners van Amersfoort zo gek om een 7157 kg wegende kei naar de Varkensmarkt te slepen. Een erg bijzonder verhaal en de kei is nog steeds te bewonderen.

Park Randenbroek

Dit park is al in 1814 ontworpen door tuinarchitect Hendrik van Lunteren. In het park vind je allerlei slingerpaadjes en meer dan dertig verschillende soorten planten en bomen. Het is een erg mooi park, waar je tijdens jouw dagje uit zeker eens doorheen kan gaan wandelen.

De Koppelpoort

De Koppelpoort in het centrum van Amersfoort is erg uniek, omdat het de enige poort in Nederland is die een combinatie is van een land- en waterpoort. De poort is bijna 600 jaar oud. Via Gilde Amersfoort kun je de Koppelpoort met een gids ook van binnen bekijken.

Een dag uitgestippeld in Amersfoort

Ben je op zoek naar inspiratie voor een dagje in Amersfoort? Lees dan snel verder. We hebben namelijk een voorbeeld van een dagplanning voor je gemaakt, waar je ideeën uit kunt halen voor jouw perfecte dagje uit in deze middeleeuwse stad.

Ochtend

Begin je dag met een heerlijk kopje koffie of thee bij een van de vele leuke koffietentjes in Amersfoort. Op de Beestenmarkt vind je leuke plekjes, zoals Boeken Bonen & Blaadjes. Dit bijzondere tentje heeft ook een ‘boekenbar’, die voor een vintage gevoel zorgt.

Middag

Helemaal opgestart? Dan is het tijd voor de eerste bezienswaardigheid. Ga eens bij de Koppelpoort kijken en combineer dit met een bezoekje aan Museum Flehite, wat hier vlakbij ligt. Hier kom je door te kijken naar schilderijen en voorwerpen meer te weten over de Amersfoortse geschiedenis. Als je van musea houdt, kun je overigens ook naar het Mondriaanhuis midden in het centrum van Amersfoort gaan. Even genoeg kunst en cultuur gezien? Je bevindt je nu dichtbij een van de beste winkelstraten in heel Nederland. De Langestraat is in 2015 benoemd tot de beste winkelstraat van het land. Wie van winkelen houdt, zal hier zeker slagen.

Avond

Om de dag af te sluiten met een borrel of een lekker hapje eten, kun je terecht op De Hof: het centrale plein van Amersfoort waar je talloze goede horecagelegenheden vindt. Ten slotte kun je ‘s avonds bij het leuke culturele huis ‘De Lieve Vrouw’ een goede kwaliteitsfilm bekijken.

Op vakantie in omgeving Amersfoort

Maak van jouw dagje uit een meerdaagse stedentrip en boek het ideale verblijf in de buurt van Amersfoort. Bekijk de vakantiewoningen van Diskoffer en boek jouw vakantie richting Amersfoort direct!

Verblijf bijvoorbeeld in deze ruime en zonnige woning, midden in Amersfoort. Vanaf het huis ben je in een korte tijd in het centrum van de stad. Of geniet van een ontspannen vakantie in dit chalet in Woudenberg, waar je in de zomer heerlijk buiten kunt zitten.

Verhuur jouw vakantiewoning in Amersfoort

Wil je jouw woning als vakantiewoning in Amersfoort verhuren? Diskoffer regelt het graag voor jou. Ontdek hier hoe het werkt en word ook verhuurder!

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland