Inspiratie //  

Bezoek Madurodam

Wanneer je in Den Haag bent, is het zeker aan te raden om ook eens een bezoekje te brengen aan Madurodam: de miniatuurstad die je laat ziet wat voor groots Nederland allemaal heeft. Het is een stad vol miniaturen, activiteiten en attracties. Lees verder om te ontdekken wat je allemaal in deze kleine stad kunt ondernemen.

Voor wie is Madurodam?

Madurodam is leuk voor iedereen die het interessant vindt om te zien wat ons eigen land allemaal kenmerkt. Of je nu jong of oud bent, klein of groot: je vermaakt je uitstekend in deze stad vol miniaturen. Voor de allerkleinsten worden speciale activiteiten georganiseerd en is er genoeg te ontdekken, zoals de kleinste kermis van Nederland. Voor kinderen is Madurodam zowel vermakelijk als leerzaam!

Ook voor het hele gezin is Madurodam erg leuk. Je kunt samen deelnemen aan activiteiten en echte Nederlandse proeven doorstaan, zoals het havenverkeer regelen of windenergie opwekken. Ten slotte ben je als volwassene ook welkom in Madurodam. Leer interessante feiten over Nederland en deel je dag helemaal zelf in.

Wat is er te doen in Madurodam?

De grote miniatuurstad neemt je mee door ons hele land en laat je zien waarom Nederland een mooi en indrukwekkend land is. In oppervlakte is ons kikkerlandje misschien niet groot, maar er zijn wel grootse dingen te zien en beleven. Wanneer je een dag naar Madurodam gaat, bepaal je zelf hoe deze dag eruit ziet. Of je nu liever rustig door de stad loopt of juist veel wilt ondernemen, het kan allemaal.

Je kijkt je ogen uit in Madurodam! De miniatuurstad is gebouwd op een schaal van één op 25 en opende haar deuren al in 1952. Nog steeds is het één van de bekendste en populairste attracties in Nederland. De gebouwde stad zelf is wel 17.630 vierkante meter. En het staat helemaal vol met prachtige bezienswaardigheden. Bekijk de hoofdstad van ons land in het klein of spot verschillende paleizen. Leer daarnaast meer over de geschiedenis van ons land door langs historische plaatsen te wandelen.

Bereikbaarheid van Madurodam

Madurodam is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Reis dan via de A12, A4 of A44. Op de borden staat Madurodam aangegeven. De auto kun je kwijt op de parkeerplaats van Madurodam, waar je €8,50 per dag voor betaalt. Met het openbaar vervoer kun je Madurodam goed bereiken vanaf de stations Den Haag Centraal of Den Haag Hollands Spoor. Met de tram of bus ben je binnen 10 minuten bij het de ingang van het park.

Wanneer kan ik Madurodam bezoeken?

Madurodam is alle dagen van het jaar geopend, waaronder de feestdagen. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 of van 10.00 tot 20.00. Bekijk hier welke openingstijden gelden op het moment van jouw bezoek. Let op: soms vinden er werkzaamheden plaats in het park, waardoor niet alle delen bezocht kunnen worden. Informatie over deze werkzaamheden vind je op de site van het Madurodam.

Koop nu je tickets voor Madurodam en beleef binnenkort een bijzonder dagje uit! Wanneer je deze online bestelt, kun je bijvoorbeeld gezinskorting ontvangen.

Overnachten vlakbij Madurodam

Wil je na je bezoek aan Madurodam overnachten in de buurt? Diskoffer heeft meerdere vakantiewoningen ter beschikking in de buurt van Den Haag. Bekijk het aanbod hier en maak je dagje uit nog leuker met het ideale verblijf!

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland