Inspiratie //  

Bezoek het Openluchtmuseum Arnhem

Wie door het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem loopt, bevindt zichzelf in de geschiedenis van ons land. Door middel van historische gebouwen, authentieke voorwerpen en waargebeurde verhalen neem je een kijkje in Nederland door de jaren heen. In het Openluchtmuseum ontdek je wat er de afgelopen twee eeuwen in Nederland allemaal is veranderd.

Voor wie is het Openluchtmuseum Arnhem?

Het Openluchtmuseum in Arnhem is geschikt voor alle leeftijden. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud, wat dit een leuk dagje uit voor het hele gezin maakt.

Iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Nederland of gewoon een bijzondere dag wil ervaren, zal zich hier goed vermaken. In het museum worden extra veel activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd, zoals spelen van oudhollandse spellen op het Kindererf of het maken van een ritje in de tram door het hele park. In de schoolvakanties is er extra veel te doen voor kinderen. Het is ook leuk om het museum met een vriendengroep te bezoeken en een tour te volgen. En er worden zelfs congressen en trouwdagen georganiseerd.

Het Openluchtmuseum is ook toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Er is een rolstoelroute gemaakt en de meeste plekken van het museum zijn goed toegankelijk door de brede ingangen en verharde paden.


Activiteiten in het Openluchtmuseum Arnhem

Er is ontzettend veel te doen in het Openluchtmuseum. Ieder jaar heeft het museum een thema, waaraan weer nieuwe activiteiten gekoppeld zijn. Sommige activiteiten, zoals de tramrit of fotosalon zijn elk jaar weer aanwezig. Je kunt zelf door het museum lopen en verschillende momenten in onze geschiedenis bezoeken. Ontmoet mensen met verschillende ambachten, zoals de smid of de bakker. Luister naar hun verhalen over het werk wat zij doen. Loop daarnaast huizen binnen en ontdek hoe de Nederlandse burger vroeger leefde. In de winter kun je zelfs schaatsen en sleeën in het park.


Bereikbaarheid van het Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum ligt in Arnhem-Noord, vlakbij de A12 en is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Wie met de auto gaat, kan de borden Arnhem-Noord (Openluchtmuseum/Burgers’ Zoo) volgen. Het museum heeft meer dan genoeg parkeerplekken ter beschikking. Met het openbaar vervoer kun je de bus pakken vanaf Arnhem Centraal. Stadsbus 3 richting Burgers’ Zoo en lijn 8 richting Velp Ziekenhuis komen beiden langs het Nederlands Openluchtmuseum.


Wanneer kan ik het Openluchtmuseum bezoeken?

Het museum is het grootste deel van het jaar geopend en heeft dan verschillende tentoonstellingen. In de winter is het museum geopend van 8 december tot en met 20 januari. Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag kun je het museum niet bezoeken. Ook zijn de deuren dicht van 21 januari tot en met 15 februari. Hierna gaan ze wel weer open tot en met 28 maart als wandelpark. Op 29 maart kun je weer terecht in het park voor de zomerperiode.

Koop nu je tickets voor een bezoekje aan het Openluchtmuseum in Arnhem!


Overnachten vlakbij het Openluchtmuseum

Wil je na je bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum overnachten in de buurt? Diskoffer heeft meerdere vakantiewoningen ter beschikking in de buurt van Arnhem. Bekijk het aanbod hier en maak je dagje uit nog leuker met het perfecte verblijf!

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland