Inspiratie //  

Bezoek het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem

Een dagje in Hattem
Hattem is een van de Hanzesteden in Nederland. Hattem heeft veel pittoreske steegjes, ligt aan de IJssel en is erg fotogeniek. Vroeger was Hattem een vestingstad. Dat zie je terug aan de stadspoort en de stadsmuren die om Hattem heen liggen. Je kan er genieten van de unieke winkeltjes en boten gaan kijken op de IJssel. Er kan een lekker broodje worden gegeten of een kop koffie worden gedronken in een van de restaurantjes. Hattem is niet zo heel groot dus je kan verschillende activiteiten uitvoeren op één dag. Zo kan je bijvoorbeeld fietsen door Hattem en door de andere Hanzesteden. Kijk op https://www.visithanzesteden.nl/fietsen-wandelen/ voor leuke fietsroutes. Ook kan je in een grote gele klomp varen, of gaan Kanoën op de IJssel. Klik hier voor meer informatie. Je kan dus op verschillende manieren van Hattem gaan genieten. Een dagje Hattem kan erg leuk gecombineerd worden met het Bakkerijmuseum. Je kan bijvoorbeeld ’s ochtends het Bakkerijmuseum bezoeken, en ’s middags van Hattem en omliggende steden genieten.

Wat is er te doen in de Bakkerijmuseum?
Neem een kijkje achter de schermen van de bakkerij in het Bakkerijmuseum in Hattem. In het Bakkerijmuseum ontdek en leer je van alles over de geschiedenis van brood en banket. Ook zie je hoe het er vandaag de dag eraan toe gaat in de bakkerij. Geniet eerst van een lekker bakje koffie met een product uit eigen bakkerij in de historische Gelagkamer. Bezoek nog even het leuke winkeltje met ambachtelijke producten en souvenirtjes en ontdek daarna het museum. In het museum mogen kinderen zelf producten maken. Het is afhankelijk van het seizoen welk product dat wordt. De kinderen mogen de producten aan het eind van het museumbezoek mee naar huis nemen en zelf lekker opsmikkelen.Ook is er voor de kinderen een puzzeltocht in het museum georganiseerd. Er zijn verschillende voorstellingen voor alle leeftijden.

Wij kunnen jou verzekeren dat het een leerzaam en gezellig uitje wordt. Het bakkerijmuseum heeft namelijk de gouden award gewonnen voor het leukste uitje in Gelderland.

Bron afbeelding: Facebook Bakkerijmuseum Hattem

Voor wie is het Bakkerijmuseum geschikt?
Jong en oud kunnen terecht in het Bakkerijmuseum. Het is erg gezellig voor gezinnen. Door de variatie aan voorstellingen is het voor jong en oud leuk en gezellig is.

Het bakkerijmuseum is rolstoeltoegankelijk voor bepaalde gedeeltes uit het museum. De demonstratieruimte, gelagkamer en de oude bakkerij zijn toegankelijk voor rolstoelen. Omdat niet het hele museum geschikt is voor rolstoelgebruikers, hoeven zij geen entree te betalen. Dat betekent niet dat zij minder welkom zijn.

Bereikbaarheid van het Bakkerijmuseum
Het adres is Kerkhofstraat 13 in Hattem. Je kan je auto het best parkeren op de parkeerplaats genaamd ‘De Bleek’. Vanaf deze parkeerplaats is het nog geen 5 minuten lopen naar het Bakkerijmuseum.

Openingstijden & entreeprijzen
Het Bakkerijmuseum is elke dinsdag t/m zaterdag open van 10:00 uur – 17:00 uur. In de schoolvakanties en feestdagen kunnen er afwijkende openingstijden zijn. Kijk voor de zekerheid nog even op www.bakkerijmuseum.nl voor de openingstijden en actuele entreeprijzen.

Overnachten vlakbij het Bakkerijmuseum
Wil je overnachten in de buurt van het Bakkerijmuseum? Kijk op onze website voor het ruime aanbod aan vakantiewoningen in de buurt van Hattem. Klik hier voor ons aanbod.

Bron afbeelding: Facebook Bakkerijmuseum Hattem

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland