Inspiratie //  

Avonturenboerderij Molenwaard (Zuid-Holland)

Wat een gezelligheid bij de Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers! Hier op deze boerderij ontmoet je Fien en Teun. Dit vrolijke boertje en boerinnetje leren de kinderen van alles over het boerderijleven en de Hollandse natuur. Op deze ruim opgezette avonturenboerderij is van alles te beleven.

Wat is er zoal te doen

Op de boerderij van Fien en Teun kom je van alles tegen. Natuurlijk vind je er boerderijdieren zoals koeien, schapen, varkens en kippen, konijnen en nog veel meer dieren die op een boerderij te vinden zijn. De kinderen kunnen er zelfs een koe melken in de stal ofeen ponyrit maken.

Op het park staat ook een oude molen. In de molen kan je helemaal naar boven en aan de hand van foto's wordt duidelijk hoe de molen vroeger werkte en hoe het graan werd gemalen.

Spelen en ontdekken

Bij elk dier van de boerderij staat een groot bord met leerzame informatie. Er staan vooral plaatjes op waardoor de kinderen nieuwsgierig gemaakt worden en gestimuleerd worden om vragen stellen.

Op vaste tijden mag je meehelpen om klusjes te doen op de boerderij.

Aan de hand van allerlei opdrachten kunnen de kinderen zelfs hun boerderij-diploma halen.

Voor welke leeftijd

Avonturenboerderij Molenwaard is vooral geschikt voor kleuters en kinderen uit de onderbouw van het basisonderwijs. Het is vooral ontdekkend leren op de boerderij. Zeker voor de jongere kinderen een aanrader. Educatie en plezier zijn hier in goede harmonie aanwezig.

Restaurants

Op Avonturenboerderij Molenwaard vind je twee restaurants. Eén aan de ingang en één achterin het park. Je kunt er biologische sapjes, koffie en thee kopen, maar ook frietjes, snacks, broodjes en poffertjes.

Je mag bij Avonturenboerderij Molenwaard ook zelf etenswaren meenemen. Overal staan picknicktafels waar je aan kunt gaan zitten.

Praktische informatie

Avonturenboerderij Molenwaard is elke dag geopend van 10.30-17.00 uur.

Er zijn 2 verschillende toegangsprijzen:

*Laagseizoendag: € 6,50

*Hoogseizoendag: € 11,50

Een parkeermunt kost €3,00

De toegangskaarten zijn te koop aan de kassa, maar ze zijn ook online te bestellen.

Het adres van Avonturenboerderij Molenwaard is:

Wilgenweg 3, 2964 AM Groot-Ammers.

Kijk voor actuele informatie op www.avonturenboerderij.nl

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland