Inspiratie //  

Wildlands Adventure Zoo (Drenthe)

Wildlands Adventure Zoo bevindt zich in Emmen. Het park is in 2016 geopend en was voorheen beter bekend als Dierenpark Emmen. Het vernieuwde Wildlands Adventure Zoo omvat nu een 22 hectare groot terrein.

Klimaatzones in Wildlands Adventure Zoo

Het park is opgedeeld in drie gethematiseerde klimaatzones. In elke zone bevinden zich diersoorten die kenmerkend zijn voor deze zone. Je vindt er niet alleen diverse diersoorten maar ook gethematiseerde horeca, winkels, entertainment en attracties. Het park kent drie verschillende klimaatzones en een vierde themagebied:

  • Jungola heeft als themagebied de jungle, met onder andere een vlindertuin en diersoorten als alligators, pythons en olifanten.
  • Serenga heeft als themagebied de savanne, waar u onder andere leeuwen, zebra’s en neushoorns vindt.
  • Nortica heeft een pool themagebied, met onder andere ijsberen, Californische zeeleeuwen en een kolonie Humboldtpinguïns.
  • Animazia is een circa 4700 m2 grote en overdekte speeltuin. Hier bevinden zich ook enkele dierverblijven.

Op de website van Wildlands Adventure Zoo kunt u het dagprogramma vinden. Ook vindt u hier de interactieve expeditiekaart, zodat u vast een kijkje kunt nemen in het dierenpark en kunt zien waar alles zich bevindt.

Openingstijden Wildlands Adventure Zoo

Wildlands is het hele jaar geopend van 10:00 tot 17:00 uur en is gemakkelijk te bereiken met de auto via de A37, de N381 en de N34. Wildlands beschikt niet over een eigen parkeerterrein, maar er bevinden zich voldoende parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het park zoals een Q-park parkeerterrein.

Vanaf het treinstation Emmen loop je in een kwartiertje naar het dierenpark.

Entreetickets voor het park zijn zowel op de website van Wildlands Adventure Zoo Emmen te koop als bij het park zelf.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland