Inspiratie //  

Top 10 uitjes in Overijssel

Overijssel, de provincie van de meren, de polders en de veengebieden. Deze provincie wordt daarom ook wel het waterland genoemd. Deze provincie is zeer geschikt voor een vakantie of een (lang) weekend weg. Ook zijn er genoeg leuke uitjes om te plannen. Om jouw uitje nog leuker te maken, hebben wij een top 10 leukste uitjes in Overijssel samengesteld voor je.

Giethoorn

Giethoorn, ook wel bekend als het Venetië van Nederland. Giethoorn heeft deze bijnaam door haar vele kanaaltjes en sloten door het dorp. In een bootje vaar je door het dorp en krijg je gelijk het idee dat je in het buitenland bent. Je ontdekt een totaal nieuwe omgeving terwijl je in Nederland bent.
In Giethoorn zelf, maar ook in omstreken, zijn genoeg accommodaties waar je een boot kan huren. Ga je voor een snelle boot of een mooie sloep? Wees dan wel op tijd. De boten en sloepen in Giethoorn zijn erg snel populair.

Avonturenpark Hellendoorn

Dit park is uitermate geschikt voor gezinnen. Met ruim 30 attracties is er aan iedereen gedacht. Er zijn attracties die kinderen tot een maximale lengte toelaten (voor de kleine kinderen) en er zijn attracties waar je alleen vanaf een bepaalde lengte in mag (voor de oudere kinderen).
Bezoek ook het waterpark wat vastligt aan Avonturenpark Hellendoorn. Het Aquaventura Slidepark, een outdoor waterpark van bijna 5000m2 met maar liefst 11 glijbanen. Voor een kleine vergoeding kan je ook het waterpark naar binnen. Het Aquaventura Slidepark kan alleen bezocht worden door de bezoekers van het Avonturenpark Hellendoorn.
Ga jij ook een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn? Klik dan hier om je bezoek te regelen.

Klompenmuseum in Enter

Als je aan buitenlanders vraagt wat het eerst in hen opkomt als ze aan Nederland denken, zeggen ze meestal: Klompen. In het klompenmuseum in Enter staan allemaal verschillende klompen. Niet alleen die bruin gelige klompen die jij (waarschijnlijk) vroeger ook gedragen hebt of kent uit oer-Hollandse foto’s. In totaal zijn hier wel 2200 paar klompen te zien.
Het museum is erg leuk en zeker een bezoekje waard tijdens jouw uitje in Overijssel.

Zwolle

Zwolle, een van de Hanzesteden van ons land. In deze stad werd vroeger handel gedreven met het buitenland. Je ziet dit terug in de kanalen, de havens, de gevels en de Hanze Pakhuizen in de stad. Deze stad is erg geschikt om te winkelen, lekker even op een terrasje te zitten of cultuur te snuiven. Zo zijn er verschillende musea in Zwolle die zeker een bezoekje waard zijn.

Weerribben-Wieden

De Weerribben en de Wieden vormen samen het grootste veengebied van Noordwest-Europa. In alle jaargetijden is dit veengebied een prachtige natuurgebied waar je zeker langs moet als je wilt genieten van rust en ruimte. Je kan dit natuurgebied ontdekken op de fiets, te voet, met een boot of (in de winter) al schaatsend. Weerribben-Wieden is uiterst geschikt voor de natuurliefhebber!

Ootmarsum

In dit leuke kunstenaarsstadje is er veel te beleven. Door de smalle steegjes en de authentieke gebouwen is het wandelen door Ootmarsum al een attractie op zichzelf. Ook is hier genoeg ruimte om te shoppen in de unieke winkeltjes, een kopje koffie te drinken op een terrasje en verschillende leuke musea te bezoeken.

Sallandse Heuvelrug

Op de Sallandse Heuvelrug kun je heerlijk wandelen. Dit gebied is uitermate geschikt voor een wandeling, een actieve fietstocht of een uitje met de kinderen. Overal om je heen is wat te zien. Het buitenmuseum is een ideale plek om jouw wandeling of fietstocht te starten.

Hof van Twente

Het Hof van Twente is ontstaan toen in 2001 de steden; Diepenheim, Goor, Ambt, Stad Delden en Markelo als één gemeente verder gingen. Deze gemeente heet nu ‘het Hof van Twente’. In deze gemeente is er van alles te doen. Er liggen maar liefst zeven kastelen, verschillende tuinen en parken, allerlei musea en er zijn veel leuke activiteiten te doen. Ga jij binnenkort ook naar de Hof van Twente?

Enschede

In deze grote stad is er van alles te zien. Door heel de stad heen staan verschillende monumenten. In de binnenstad kan je heerlijk shoppen in allerlei verschillende soorten winkeltjes. Je hebt de kleinere lokale winkels tot de grote bekende winkelketens. Ook is er genoeg ruimte om na het winkelen neer te ploffen op een terrasje en te genieten van de cultuur.

Holten Canadian War Cemetery

Dit is een erg indrukwekkende begraafplaats. Op deze begraafplaats liggen namelijk allemaal Canadese soldaten begraven. Achter elk graf schuilt een verhaal. In het Informatiecentrum worden de slachtoffers herdacht door middel van verhalen, foto’s en anekdotes die nabestaanden hebben gedeeld. Het belangrijkste doel van deze begraafplaats is: Lest we forget (opdat wij niet vergeten).

Dit is onze Diskoffer top 10 voor de leukste uitjes in Overijssel. Ga jij binnenkort ook naar een van de bovenstaande locaties?

Overnachten in Overijssel

Heb je al plannen voor de vakantie? Ga naar een dagje naar Overijssel en plak er een nachtje, een weekendje of zelfs een (paar) weekje(s) aan vast. Op Diskoffer staan verschillende (vakantie)woningen te huur op verschillende locaties in Overijssel.

Word verhuurder

Ben of ken jij iemand die zijn (vakantie)woning graag zou willen verhuren? Word dan verhuurder bij Diskoffer. In slechts een paar simpele stappen kan jij al verhuurder van Diskoffer worden.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland