Inspiratie //  

Top 10 uitjes in Limburg

Wanneer je denkt aan Limburg, denk je al gauw aan de heerlijke Limburgse vlaai. Maar naast het eten van een heerlijke vlaai zijn er nog heel veel andere leuke dingen te doen in Limburg. Wij hebben voor jou de top 10 activiteiten in Limburg op een rijtje gezet.

1. Drielandenpunt

Vlakbij de top van de Vaalserberg, het hoogste punt van Nederland, ligt het drielandenpunt. Dit punt mag je niet missen als je in Limburg bent. Het drielandenpunt is namelijk het punt waar de grenzen van de drie landen, Nederland, België en Duitsland samenkomen. Je staat op het drielandenpunt dus in drie landen tegelijk. Dat is niet het enige wat je bij het drielandenpunt kunt doen. Zo kan je verdwalen in het labyrint, spelen in de speeltuin, genieten van een lekker ijsje of een stukje limburgse vlaai en eten in de Taverne de Grenssteen. Bekijk de website voor meer informatie over de actuele openingstijden en prijzen van deze activiteiten.

2. Maastricht

Limburg is natuurlijk niets zonder de hoofdstad. Tegen de grens van België ligt namelijk het welbekende Maastricht. In de hoofdstad van de meest zuidelijke provincie van ons land is van alles te doen. Je kan hier heerlijk struinen door de straatjes, lopen langs de Maas, winkeltjes bezoeken of een ijsje eten op een terrasje. Ook is er in Maastricht veel ruimte om cultuur te snuiven. Op het plein de Vrijthof staan onder andere twee prachtige kerken. De Sint-Janskerk en de Basiliek van Sint Servaas. Beide kerken zijn zeker een bezoekje waard! De Sint-Janskerk is gratis te bezichtigen en de Basiliek is tegen een kleine vergoeding te bezoeken. Klik hier voor de actuele prijzen van de Basiliek.

Maastricht | Diskoffer

3. Amerikaanse begraafplaats Margraten

In het dorpje Margraten in Limburg liggen ruim 8000 Amerikaanse soldaten begraven. Deze soldaten vochten voor de vrijheid gedurende de Tweede Wereldoorlog. Het is erg indrukwekkend om over deze begraafplaats heen te lopen. Er staan ruim 8000 witte kruisen en alle rangen liggen door elkaar heen. Ook is er een Wall of the Missing waar ruim 1700 namen van de nooit gevonden Amerikaanse soldaten op geschreven staan. Deze begraafplaats is zeker een bezoek waard. Kijk voor meer informatie op de website.

4. Kasteelruïne Valkenburg

Met een bezoek aan de kasteelruïne van Valkenburg ga je terug in de tijd. Dit middeleeuwse kasteel neemt je mee naar de 11e eeuw. In de kasteelruïne zijn veel activiteiten te doen. Zo is er een roofvogelshow op bepaalde data en kan je meedoen aan een speurtocht! Daarnaast zijn er nog veel meer leuke activiteiten. De activiteiten verschillen per keer. Wil je weten welke activiteit er vandaag is? Kijk dan op de website. En klik hier voor meer informatie over de actuele openingstijden en de entreeprijzen.

5. Mondo Verde

Onderin Limburg dichtbij de grens van Duitsland ligt het familiepark Mondo Verde. In dit familiepark zijn er allerlei leuke activiteiten te doen. Je kan bijvoorbeeld de verschillende wereldtuinen bezoeken. In de wereldtuin zijn bekende aspecten uit een bepaald land nagebootst. Je vindt hier de landen China, Japan, Italië, Portugal en nog veel meer landen. Ook is er een dierenpark met verschillende thema’s. Zo zijn hier tropische dieren, Oostenrijkse dieren, Russische dieren en nog veel meer dieren te spotten. Daarnaast is er voor de kinderen de ruimte om te spelen. Dit veelzijdige park heeft allerlei attracties. Ben jij enthousiast geworden en wil je ook een bezoekje brengen aan Mondo Verde? Klik dan hier om te kijken of het park open is en wat het bezoekje gaat kosten.

6. Kasteel Hoensbroek Zuid-Limburg

Kasteel Hoensbroek bestaat al sinds 1360. Dat betekent dat dit kasteel al 7 eeuwen oud is. Voor de kinderen is er een hele leuke speurtocht georganiseerd. De kinderen gaan op ontdekkingstocht en proberen de schatkamer te vinden. Ook is er de mogelijkheid om de toren te beklimmen. Deze toren is maar liefst 60 meter hoog! Er worden ook evenementen georganiseerd. Klik hier om te kijken welke evenementen momenteel worden gehouden. Neem ook even een kijkje op de website voor de actuele entreeprijzen en openingstijden.

Kasteel Hoensbroek | Diskoffer

7. Roermond fashion outlet

In de Roermond fashion outletstore zijn meer dan 150 verschillende designwinkels. En het leuke van de fashion outlet is, is dat er altijd korting is. Zo shop jij de leukste designer merken voor een lage prijs! Er zijn verschillende manieren om bij Roermond fashion outlet te komen. Die manieren worden op de site uitgelegd. Kijk ook nog even op de site voor de actuele openingstijden.

8. Maastricht Underground

In Maastricht Underground duik je de grotten in en ga je terug in de tijd. Hier kom je van alles te weten over wat zich in deze grotten afspeelde. Wat betekenen die eeuwenoude tekeningen nou eigenlijk? En waar stond de ondergrondse kluis, waar De Nachtwacht in de Tweede Wereldoorlog werd bewaard? Een gids neemt je mee door de grotten en vertelt er alles over. Er zijn allerlei verschillende rondleidingen. Je kan zelfs steppen in de grotten! Wees er snel bij want de rondleidingen zijn snel uitverkocht. Dat komt omdat het van november tot en met maart het vleermuizenseizoen is. Om de vleermuizen te beschermen is de capaciteit kleiner waardoor de rondleidingen snel zijn uitverkocht. Klik hier voor de verschillende rondleidingen, actuele openingstijden en de huidige entreeprijzen.

9. Limburgs museum

In het Limburgs museum leer je alles over de geschiedenis van Limburg. Er zijn verschillende tentoonstellingen die je kan bijwonen, waardoor er veel verschillende dingen te zien zijn en te doen zijn. Klik hier om te kijken wat er vandaag te doen is. Het museum is geschikt voor jong en oud. Kijk even of het museum open is, en hoeveel het je gaat kosten.

10. Pretpark de Valkenier

Pretpark de Valkenier richt zich op families. Ze hebben voor ieder wat wils! Dit pretpark is het oudste en voordeligste pretpark van Nederland. In het Pretpark de Valkenier zijn natuurlijk allerlei activiteiten te doen. Glij van de hoge glijbaan, fiets over het water heen, ga op safari of geniet van het uitzicht in het reuzenrad. Maar naast deze activiteiten biedt dit pretpark nog veel meer. Ga op bezoek en ontdek de rest van de activiteiten zelf. Bekijk de actuele openingstijden en entreeprijzen.

Dit is onze top 10 in Limburg. Bezoek één of zelfs meerdere van de bovenstaande locaties en wij garanderen jou dat het een leuk dagje uit wordt.

Overnachten in Limburg

Heb jij al plannen voor de vakantie? Ga een dagje naar Limburg of plak er zelfs een heerlijke vakantie aan vast. Bij Diskoffer staan verschillende (vakantie)woningen te huur in Limburg. Huur een (vakantie)woning en geniet van jouw weekendje weg of vakantie.

Word verhuurder in Limburg

Ben of ken jij iemand met een (vakantie)woning in Limburg? Word verhuurder bij Diskoffer! In slechts een paar simpele stappen kan jij al verhuurder bij Diskoffer worden.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland