Inspiratie //  

Top 10 leukste uitjes in Zuid-Holland

In het westen van Nederland, aan de zee, ligt de provincie Zuid-Holland. In deze provincie zijn talrijke activiteiten te doen, maar wij hebben voor jou een top 10 gemaakt om te garanderen dat het een leuk dagje uit wordt!

Kinderdijk

De Kinderdijk in Zuid-Holland is zeker een bezoekje waard. Op deze dijk staan allemaal molens die vroeger de bewoners erachter moesten beschermen tegen het water. In 1886 was dit de eerste plek waar er elektriciteit werd opgewekt. De Kinderdijk is erg uniek, omdat deze op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Wat ook erg leuk is, is om al fietsend de Kinderdijk te ontdekken!

Rotterdam

In deze grote stad is er echt van alles te doen en kan jij je zeker een dag vermaken. Bezoek bijvoorbeeld de 180 meter hoge Euromast. Je kijkt hier uit over heel Rotterdam en met een strak blauwe lucht kan je wel 80 kilometer ver kijken en zelfs Antwerpen zien! Breng een bezoekje aan de Kunsthal, de Kubuswoningen of neem een plons in het water met de Splashtour-bus. Deze bus rijdt op de weg en in het water, dus jij rijdt zo van de weg het water in. Kortom, in Rotterdam zijn genoeg leuke dingen te doen.

Markthal

In Rotterdam ligt ook de Markthal. Hier draait alles om eten. Bezoek deze markthal voor een lekker hapje of om zelf lekker rond te kijken. Er is namelijk van alles te zien. Het gebouw zelf is prachtig en je kan in of buiten de markthal eten. Ook kan jij je eigen eten meenemen en lekker in de stad een plekje opzoeken om te genieten. In de Markthal zijn allerlei leuke foodkraampjes vanover de hele wereld, met ieder zijn eigen keuken. Ga jij de Markthal bezoeken? Klik dan hier voor de openingstijden.

Madurodam

Madurodam, wie kent het niet? Hier ontdek je ons hele land in het klein. Alles is hier in miniatuurvorm nagemaakt. Een klein paleis op de Dam, kleine molens, kleine boten en nog veel meer Nederlandse scenario’s. Dit is een unieke belevenis. Ook is er een leuke speeltuin en een heerlijk restaurant. Vervelen doe je je zeker niet in dit park! Ben jij enthousiast geworden en wil je Madurodam maar al te graag bezoeken? Klik dan hier om te kijken wanneer het park open is en hoeveel het kost.

Kaasmarkt in Gouda

Ons kikkerlandje staat niet alleen bekend om onze molens en tulpen, maar ook om kaas. Wie kaas zegt, zegt Gouda! Een bezoekje aan de kaasmarkt mag je dus zeker niet vergeten. In Gouda vinden in het zomerseizoen nog elke donderdag echte Hollandse kaasmarkten plaats. Na je bezoek aan de kaasmarkt kan natuurlijk de Gouda zelf induiken en genieten van de Nederlandse cultuur!

ProDemos

Bezoek de Tweede Kamer in Den Haag en leer alles over de politiek. Met ProDemos leer je alles over de Tweede Kamer en ga je deze ook echt bezoeken! Je kan kiezen voor verschillende rondleidingen. Met sommige rondleidingen kan je zelfs ook de Eerste Kamer en de Ridderzaal bezoeken! Ga jij ook naar ProDemos in Den Haag? Boek dan hier je bezoek.

Dagje naar Leiden

Leiden wordt ook wel klein Amsterdam genoemd. En dat klopt helemaal. Ook in Leiden zijn er veel mooie grachten, grachtenpanden en allerlei bruggetjes te vinden. In deze prachtige stad loop je als het ware door de geschiedenis van Leiden. Door de oude pandjes, de molens, de grachten en de twee gotische kerken waan jij je als het ware in een andere eeuw. Door de stad lopen is dus al een activiteit op zich. Maar shopliefhebber, niet getreurd, Leiden heeft ook erg veel mooie winkeltjes.

Scheveningen

In Scheveningen staat de o-zo-bekende Pier. Deze is helemaal opgeknapt en er zijn allerlei winkeltjes te vinden. Bovenop de Pier kun je boten spotten en genieten van het uitzicht. Ook is het altijd erg lekker om langs de boulevard te struinen, languit op het strand te liggen of te genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de zee. In Scheveningen kan het allemaal!

Diergaarde Blijdorp

Een heerlijk dagje naar de Dierentuin! In Diergaarde Blijdorp is er van alles te beleven. Zo kan je allerlei dieren spotten uit verschillende continenten. Van giraffen tot ijsberen en van haaien tot kleine panda’s je vindt ze allemaal in Diergaarde Blijdorp! Ook zijn er verschillende rondleidingen en colleges over de dieren te bezoeken. Genoeg te doen dus!

Wil jij een dagje naar Diergaarde Blijdorp? Kijk dan even of de diergaarde wel open is en hoeveel dit bezoek je gaat kosten.

Keukenhof

Wist je dat... De Keukenhof het grootste bloemenpark ter wereld is? Dit park is dan zeker ook een bezoekje waard. In dit park staan bloemen, bloemen en nog eens bloemen in alle kleuren die je kan bedenken. Omdat dit park zo uniek is, staat het op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ga je naar de Keukenhof? Kijk dan eerst wanneer het park open is. De Keukenhof is namelijk alleen in de lente open.

Dit was de Diskoffer top 10 voor het leukste uitje in Zuid-Holland. Bezoek jij een van de bovenstaande uitjes? Wij garanderen jou dat het een leuk dagje uit wordt.

Overnachten in Zuid-Holland

Heb jij al plannen voor de vakantie? Ga een dagje naar Zuid-Holland en plak er een nachtje, een weekendje of zelfs een (paar) weekje(s) aan vast. Bij Diskoffer staat er verschillende (vakantie)woningen te huur op verschillende locaties in Zuid-Holland. Huur een (vakantie)woning bij Diskoffer en het enige wat jij daarna nog hoeft te doen is te genieten.

Word verhuurder

Ben of ken jij iemand die graag zijn (vakantie)woning in Zuid-Holland (of ergens anders) zou willen verhuren? Word dan verhuurder bij Diskoffer! In slechts een paar simpele stappen kan jij verhuurder van Diskoffer worden.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland