Inspiratie //  

Top 10 leukste uitjes in Zeeland

Als je denkt aan vakantie in Nederland, denk je al gauw aan het o-zo mooie Zeeland. Wij hebben voor jou de top 10 leukste uitjes in Zeeland samengesteld.

1. Deltapark Neeltje Jans

In het deltapark Neeltje Jans is er echt van alles te doen. Je kan de deltawerken bekijken, zeeleeuwen spotten, per boot op safari gaan, tentoonstellingen bijwonen en genieten wat het water in het waterpark. Vergeet dus niet je zwemkleding mee te nemen!
Neeltje Jans is zeker geschikt voor jong en oud. In dit park kan je gemakkelijk een dagje vertoeven. Ga jij ook een dagje naar Neeltje Jans? Klik dan
hier voor de actuele openingstijden, entreeprijzen en het adres.

2. Mini Mundi

Ontdek Walcheren op een totaal andere manier en ga naar Mini Mundi. In dit speelpark is Walcheren in het klein nagebouwd. Niet alleen Walcheren is hier nagebouwd, je kan hier ook genieten van het pretpark of van de indoor speeltuin.
Dit leuke pretpark is geschikt voor jongere kinderen. Ook is dit park een echte aanrader voor een familiedag. In dit park kunnen de kinderen heerlijk spelen. Ga jij een keer naar Mini Mundi? Kijk op de website of MiniMundi open is en wat de kosten worden.

3. Zeeuwse stranden

Als je denkt aan Zeeland denk je al gauw aan de heerlijke Zeeuwse stranden. En dit klopt inderdaad ook, in Zeeland zijn erg mooie stranden te vinden. Op de eerste plaats staat Domburg. Domburg is de oudste en schoonste badplaats van Zeeland. Het strand heeft veel faciliteiten zoals, douches, toiletten, speeltoestellen en een EHBO-post.
Ook het Zeeuwse strand van Zoutelande is erg mooi. Het strand heeft een blauwe vlag (internationale milieu onderscheiding) wat aantoont dat het strand schoon en veilig is.
En onze laatste favoriet is het strand bij Cadzand. Dit is de meest zuidelijk gelegen badplaats van Nederland. Het strand staat vooral bekend om de haaientanden die er te vinden zijn. Eb of vloed, er spoelen altijd wel mooie haaientanden aan.
Er zijn nog veel meer mooie stranden in Zeeland te vinden maar dit zijn onze favorieten!

4. Middelburg

In de mooie stad Middelburg is van alles te doen. Middelburg is voor iedereen geschikt. Alleen het lopen door de stad is al een attractie op zich.
Er is een leuke weekmarkt in Middelburg te vinden. Deze weekmarkt is elke donderdag en zaterdag geopend. Kijk toch voor de zekerheid even op de website voor de actuele openingstijden van de markt in Middelburg.
In Middelburg zijn veel winkeltjes te vinden. De Lange Delft is de grootste winkelstraat van Middelburg. In deze winkelstraat bevinden zich winkels zoals de H&M, de HEMA en de Zara. Hou jij meer van de uniekere winkels en boetiekjes? Neem dan een kijkje in de Segeerstraat, Sintjansstraat en de Langeviele.

5. Veere

Veere is een historisch dorpje met veel historie. Overal om je heen zie je de geschiedenis van Veere. Alleen door dit stadje lopen is al geweldig. Al lopen leer je meer over het plaatsje.
In Veere zijn allerlei bezienswaardigheden. Van de schotse huizen tot de onze-lieve-vrouwenkerk. Dit is een kerk met een rijke historie die je kan bezoeken.

6. Watersnoodmuseum

Het doel van het watersnoodmuseum is de herinneringen levend houden en aandacht schenken aan de eeuwige strijd tegen het verwoestende water. Er zijn verschillende tentoonstellingen over de watersnoodramp, de wederopbouw en de strijd tegen het water.
Bezoek ook het
Jeugdwatersnoodsmuseum. In dit museum krijg je verschillende verhalen te horen van kinderen met verschillende leeftijden. Zij vertellen hoe het voor hen was om de watersnoodramp mee te maken.
Wil je graag het Watersnoodmuseum bezoeken? Klik dan
hier voor meer informatie over de actuele prijzen, openingstijden en het adres.

7. Fietsen

In Zeeland kan je erg mooie fietsroutes fietsen. Zo kan je op een andere manier Zeeland ontdekken. Je kan kiezen voor verschillende routes. Op de ANWB-website staan een aantal mooie fietsroutes. Ook kan je zelf je eigen fietsroute plannen.

8. Dagje België

Ben je op vakantie in Zeeland en wil je graag ook naar het buitenland? Dat kan als je op Walcheren zit. Vanuit Walcheren kan je gemakkelijk een dagje naar België.
Bezoek bijvoorbeeld het stadje Knokke. In Knokke is van alles te doen. Je kan er winkelen, de stad bezichtigen en heerlijk over de boulevard struinen.

9. Tropical Zoo

Dit is een mooie dierentuin met allerlei tropische dieren. Er zijn veel verschillende soorten dieren zoals aapjes, vogelspinnen, slangen en nog veel meer.
Ook zijn er verschillende attracties. Je kan hier buitenspelen in het
buitenspeelbos of fosielenbekijken in de fossielenmijn. Kortom in deze mooie dierentuin is genoeg te zien en te doen!
Wil jij graag een bezoekje brengen aan de dierentuin? Kijk dan op de
website.

10. Veerse meer

Bij de stad Veere ligt het Veerse meer. Dit meer is een favoriet onder de watersporters. Op het Veerse meer kan je onder andere zeilen, waterskiën en surfen. In dit meer liggen verschillende eilanden. Je kan dus leuk met een boot het water op en bij een eiland aanmeren. Niet alle eilanden zijn toegankelijk voor recreatie. Klik hier om te kijken welke eilanden wel toegankelijk zijn voor recreatie.

Dit is onze Diskoffer-TOP 10 voor de leukste uitjes in Zeeland. Bezoek één of zelfs meerdere van de bovenstaande locaties en wij garanderen jou dat het een leuk dagje uit wordt!

Overnachten in Zeeland

Heb jij al plannen voor de vakantie? Ga een dagje naar Zeeland of plak er zelfs een heerlijke vakantie aan vast. Bij Diskoffer staan heerlijke (vakantie)woningen te huur in Zeeland. Huur een (vakantie)woning en geniet van jouw vakantie.

Word verhuurder

Ben of ken jij iemand met een (vakantie)woning in Zeeland? Word verhuurder bij Diskoffer! In slechts een paar simpele stappen kan jij verhuurder van Diskoffer worden.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland