Inspiratie //  

Top 10 leukste uitjes Flevoland

Flevoland is de jongste en kleinste provincie van Nederland. Maar dit betekent niet dat er geen leuke dingen te doen zijn. Ook in Flevoland zijn namelijk genoeg leuke uitjes. Om het kiezen makkelijker te maken hebben wij een aantal activiteiten op een rij gezet en omgevormd tot een top 10 met de leukste uitjes in Flevoland.

Batavialand

In Batavialand is er van alles te beleven. In dit museum leer je alles over het water, de archeologie en het leven als schepeling in de 17e eeuw. Je kan zelfs de Batavia beklimmen. Eenmaal in de Batavia komt de 17e eeuw weer tot leven. Je ziet de slaapplekken van de matrozen, de kajuit van de kapitein en de kanonnen in het schip. In Batavialand is ook nog een werf, waar allerlei beroepen uit de 17e eeuw worden uitgeoefend. Daarnaast is er nog ruimte om te shoppen in Bataviastad Fashion outlet. Ga jij Batavialand bezoeken? Plan dan hier je bezoek.

Almere jungle

in Almere jungle waan je jezelf ook echt in een jungle. Hier leven slangen, zoogdieren, reptielen, vissen en nog veel meer. Almere jungle is ingedeeld in verschillende werelddelen. Je kunt hier de werelddelen Amerika, Europa, Afrika, Azië en Oceanië vinden. Ga ook zeker langs in het restaurant: het jungle café. In dit café kan je een lekkere koffie drinken, een broodje eten of genieten van een gebakje. Wil jij Almere jungle ontdekken? Klik dan hier om je bezoek te plannen.

Aviodrome

In het luchtvaartmuseum Aviodrome zijn allerlei soorten vliegtuigen te vinden. Er zijn verschillende tentoonstellingen, je kan je vliegbrevet halen en je kan zelfs een vliegtuig van binnen bekijken. En er zijn nog veel meer leuke dingen te doen. Aviodrome is een echte aanrader voor jong en oud! Ga jij ook een dagje naar Luchtvaartmuseum Aviodrome? Plan dan hier je bezoek.

Oostvaardersplassen

Dit jonge natuurgebied is in 2018 uitgeroepen tot Nationaal Park Nieuw Land. Daarmee is dit natuurgebied het jongste Nationale park van Nederland. De Oostvaardersplassen staan internationaal ook wel bekend als een vogelparadijs. Het natuurgebied is namelijk een belangrijke tussenstop op de trekvogelroute. Naast vogels zijn er ook vele herten, paarden en runderen te vinden. In dit prachtige natuurgebied is altijd wel wat moois te zien.

Almere

Almere is de jongste stad van Nederland. In deze stad is dus geen eeuwenoude geschiedenis te vinden, maar dat maakt de stad zeker niet minder leuk. In Almere is er meer dan genoeg ruimte om te shoppen. Met een aanbod van ruim 400 winkels behoort Almere tot de grotere winkelgebieden van Nederland. En wist je dat.... Almere van 2017 tot 2020 de prijs voor de beste binnenstad van Nederland heeft gewonnen?

Belevenissenbos

Het grootste speelbos van Nederland vind je in Lelystad. Met ruim 40 hectare aan recreatiebos kunnen de kinderen zich zeker vermaken. Ze kunnen hier heerlijk spelen in de natuur en er is genoeg ruimte om heerlijk te picknicken of te voetballen. Daarnaast is er ook veel water in het belevenissenbos, de diepte verschilt van 0.5 tot 1 meter. Heerlijk om tijdens de warme dagen in te spelen. Toezicht van een volwassene is dan ook verplicht.

Urk

Hét vissersstadje van Nederland. Heerlijk struinen door dit nostalgische dorpje is al een activiteit op zich. Overal om je heen is van alles te zien. Knusse pleintjes, nauwe straatjes, oude gevels en nog veel meer nostalgie. In Urk staat ook een vuurtoren welke centraal staat in Urk. De vuurtoren is namelijk een baken die de visser de weg wijst naar de haven. Ook aan de dames is gedacht, want in winkelcentrum Oud Urk kan je heerlijk winkelen.

De orchideeënhoeve

In dit park waan je jezelf echt in een fantasiewereld met prachtige kleuren en geuren. Wauw! In de Orchideeënhoeve zijn allemaal verschillende tuinen te vinden. Zo hebben ze er een zwevende bloementuin, een stokstaartjestuin, een vlindertuin en zelfs een amazone regenwoud. En er zijn nog veel meer leuke dingen te doen. Ga jij binnenkort ook naar de Orchideeënhoeve? Plan dan hier je bezoek.

Lelystad

Lelystad is een jonge stad, net als Almere. In deze stad zijn dan ook veel nieuwe gebouwen met een moderne architectuur te vinden. Door Lelystad heen lopen is dus al een uitje op zich. In Lelystad bevindt zich ook Bataviastad. Bataviastad is een winkelcentrum buiten de stad met hoge kortingen (tot wel 70%) op verschillende designmerken.

Natuurpark Lelystad

In Natuurpark Lelystad kom je oog in oog te staan met de wilde dieren. Dit is mogelijk op de fiets of te voet. Maar je moet je wel goed aan de regels houden die er gesteld zijn. Zo mag je de dieren niet voeren, niet benaderen en als er een dier op een pad ligt kan je beter omkeren. Dit is voor de veiligheid voor jou en het dier. Maar ondanks de regels is het natuurpark zeker een bezoekje waard. In deze prachtige omgeving kom je helemaal tot rust. De entree is gratis, je betaald alleen voor het parkeren!

Dit is dan alweer de top 10 leukste uitjes in Flevoland. Bezoek één van de bovenstaande uitjes en wij garanderen jou dat het een leuk dagje uit wordt!

Overnachten in Flevoland

En enthousiast geworden over Flevoland? Ga een dagje naar Flevoland of plak er een nachtje, een weekendje of zelfs een (paar) weekje(s) aan vast. Op Diskoffer staan verschillende (vakantie)woningen te huur op verschillende locaties in Flevoland.

Word verhuurder

Word verhuurder bij Diskoffer. Ben of ken jij iemand die zijn (vakantie)woning graag zou willen verhuren? Jij kan namelijk in slechts een paar simpele stappen al verhuurder van Diskoffer worden!

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland