Inspiratie //  

Ontdek de rijke historie van Maastricht

Dagje uit in Maastricht

Helemaal onderin Nederland ligt het mooie Maastricht. Maastricht staat natuurlijk bekend om haar lekkere vlaaien, maar naast het eten van een lekkere vlaai zijn er ook nog andere activiteiten te doen in Maastricht. Wij zetten die activiteiten voor jou op een rijtje voor een geslaagd dagje Maastricht.

Highlights Maastricht

In Maastricht bruist het van de leuke activiteiten, maar toch zijn er een paar activiteiten die je zeker niet kan missen. Dat zijn de volgende activiteiten:

diskoffer-maastricht-1

Markt in Maastricht

Leuke dingen hoeven niet per se geld te kosten. Zo kan struinen over de weekmarkt in Maastricht al erg leuk zijn! Geniet van de verse groenten, ambachtelijke streekproducten en de leuke stoffenmarkt. Elke week op woensdag en vrijdag is er een markt in Maastricht. Op vrijdag is deze markt net wat groter dan op woensdag, maar op beide dagen is de markt zeker een bezoekje waard. Deze markt bevindt zich bij het Stadhuis van Maastricht.

Voor de antiek-liefhebber is er op woensdag een vlooienmarkt. Hier vind je een ruim aanbod van vintage spullen tot antieke meubels. Deze markt bevindt zich op de Boschstraat tussen Minckelers en de Sint Mathiaskerk.

Het Vrijthof

Midden in het centrum van Maastricht ligt het Vrijthof. Het Vrijthof is het grootste en het meest historische plein in Maastricht. Op het Vrijthof zelf is er van alles te doen. Dat komt omdat er op de Vrijthof historische gebouwen staan. Denk bijvoorbeeld aan de Sint-Janskerk en de Basiliek van Sint Servaas. Beide kerken zijn zeker een bezoek waard. Ook zijn er leuke restaurantjes en mooie hotels op het Vrijthof. Kortom, een bezoek aan het Vrijthof kan niet worden gemist.

Maastricht underground

Duik de grotten in en ga terug in de tijd. Hier kom je van alles te weten over wat er precies in de grotten afspeelden. Wat betekenen de tekeningen precies? En waar werd de ondergrondse kluis bewaard. De gids vertelt er alles over. Er zijn verschillende rondleidingen in de grotten. Zo kan je bijvoorbeeld ook gaan steppen door de grotten. Maar wees er snel bij want van november t/m maart is het vleermuizenseizoen. En om de bedreigde vleesmuizen te beschermen is de capaciteit kleiner waardoor de rondleidingen snel zijn uitverkocht. Klik hier voor de verschillende rondleidingen, actuele openingstijden en de actuele entreeprijzen.

diskoffer-maastricht-2

Een dagje uitgestippeld in Maastricht

Ochtend

Start de dag met een lekkere kop koffie of een heerlijk ontbijtje bij Coffeelovers Dominicanen. Coffeelovers Dominicanen bevindt zich in een prachtige elfde eeuwse kerk in het centrum van Maastricht. Ook is er een boekenwinkel in de kerk, dus na de kop koffie kan je nog even snuffelen tussen de boeken.

Koffie opgedronken en tussen de boeken gesnuffeld? Dan is het tijd om de kerken te bezoeken op het Vrijthof. Op Het Vrijthof staan de Sint-Janskerk en de Basiliek van Sint Servaas. De Sint-Janskerk is gratis te bezichtigen. De Basiliek van Sint Servaas is tegen een kleine vergoeding te bezichtigen. Klik hier voor de actuele prijzen van de Basiliek.

Middag

Na het cultuur snuiven is het tijd voor wat anders. Struin lekker over de markt in Maastricht en geniet van de mooie producten die er op de markt te bieden zijn. Zo kan je bijvoorbeeld op deze markt je eigen lunch kopen en deze lekker opeten in het Stadspark van Maastricht. Maak daarna nog een wandeling door het stadspark en geniet van de natuur midden in de stad. Even lekker uitrusten! Als je daarna nog tijd over hebt is het zeker aan te raden om een bezoek aan de grotten te nemen. Hier kom je van alles te weten over wat er zich vroeger in de grotten afspeelde. Wij raden wel aan om online een rondleiding te boeken zodat je zeker weet dat er een plek voor jou is. Boek hier jouw rondleiding.

Avond

Na een dag actief bezig te zijn geweest is het tijd voor een lekkere maaltijd. Ga lekker dineren bij Dock Five en ervaar het ultieme vakantiegevoel. Dock Five bevindt zich namelijk aan ‘t Bassin. ‘t Bassin is een klein haventje vlakbij het centrum met een aantal leuke restaurantjes. Het is er erg gezellig om te eten.

Overnachten in Maastricht

En? Enthousiast geworden over Maastricht? Ga dan niet alleen een dagje naar Maastricht maar maak er gelijk een vakantie van. Boek één van onze accommodaties in de buurt van Maastricht en geniet van jouw vakantie.

Verhuur jouw (vakantie)woning in Maastricht

In Maastricht zelf hebben wij nog geen vakantiewoning te huur. Ben of ken jij iemand die zijn/haar vakantiewoning graag zou willen verhuren? Word verhuurder bij Diskoffer! In slechts een paar simpele stappen kan jij verhuurder van Diskoffer worden.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland