Inspiratie //  

Oostvaardersplassen (Flevoland)

Ontdek de prachtige Oostvaardersplassen! Dit natuurgebied van ca. 6.000 hectare is ontstaan na de drooglegging van de Flevopolders. In dit moerasachtige gebied met rietvlaktes, watergebieden en graslanden leven tal van diersoorten. De Oostvaardersplassen is een echt vogelparadijs. Je vindt er veel vogels die hier overwinteren, maar ook grote grazers zoals konikpaarden, Heckrunderen en edelherten zijn er rijk vertegenwoordigd.

Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders

In het natuurgebied kan je ook het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders bezichtigen. In dit gebouw kom je van alles te weten over de Oostvaardersplassen en de dieren die er leven. In het weekend is er vaak een wisselend programma voor jong en oud. In het natuurbelevingscentrum kan je ook terecht voor een hapje en een drankje. Op de eerste verdieping is een panoramaruimte met verrekijkers en telescopen. Zo kan je van hieruit de dieren en de omgeving observeren. In het natuurbelevingscentrum zijn vaak ook allerlei activiteiten te doen. Kijk hiervoor op www.stadennatuur.nl

Buitencentrum Oostvaardersplassen

Hier starten het hele jaar door ( in de winter is er wel beperkte toegankelijkheid) verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en activiteiten. Allerlei natuurproducten, souvenirs, natuurboeken en verrekijkers zijn in de winkel van het buitencentrum verkrijgbaar.

Uitkijkpunten

Natuurgebied de Oostvaardersplassen is niet altijd vrij toegankelijk. Maar net buiten het natuurgebied zijn op verschillende plekken uitkijkpunten waar je goed zicht hebt om vogels, konikpaarden, edelherten en Heckrunderen te spotten. Kijk op www.vogelkijkhut.nl voor verschillende uitkijkpunten.

Prijzen en openingstijden

Let op: De Oostvaardersplassen zijn niet altijd vrij toegankelijk, de gebieden er omheen wel. Kijk voor de prijzen van de verschillende activiteiten en voor de openingstijden op www.staatsbosbeheer.nl

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland