Inspiratie //  

Den Bosch (Noord-Brabant)

Den Bosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant en staat bekend als de stad van de Sint-Janskathedraal. Onder deskundige begeleiding van een enthousiaste gids kunt u kennismaken met het exterieur en het interieur van deze prachtige kathedraal. Loop eens bij banketbakkerij Jan de Groot aan de stationsweg 24 binnen. Hier worden de enige echte Bossche bollen (sjekladebollen) gebakken. Kijk ook eens op www.bosschebollen.nl voor de horeca-gelegenheden waar de Bossche bollen verkocht worden.

Wat er zoal te doen is in Den Bosch

Als u een dagje weg wilt in de provincie Noord-Brabant zijn er genoeg mogelijkheden. Ga op ontdekkingsreis langs de mooie historische plekken in Den Bosch en maak uw bezoek aan deze prachtige stad onvergetelijk! In het centrum van Den Bosch is genoeg parkeergelegenheid. Een goedkoper alternatief voor het parkeren in de binnenstad zijn de drie transferia, gelegen rondom het centrum van Den Bosch. Parkeren plus openbaar vervoer voor max. 4 personen naar het centrum van de stad en terug kost u ongeveer € 4,00. Een koopje! Langs de weg wijzen borden u de weg naar één van de transferia.

In Den Bosch valt ontzettend veel te doen en te beleven. Door haar veelzijdigheid stelt de stad niemand teleur. Voor iedereen die van cultuur houdt zijn er de musea, rondvaarten op de Binnendieze (deels onder de stad door) en stadswandelingen. Als je van shoppen houdt heeft Den Bosch genoeg te bieden in de diverse winkelstraten. Bezoek de shopping hotspots in De Snellestraat. Steeds meer hippe, leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes vestigen zich in deze straat. De Snellestraat is een zijstraat van de bekende Vughterstraat.

Horeca

Wat natuurlijk niet vergeten mag worden is het nuttigen van een hapje en een drankje bij een van de knusse cafe's en restaurants die je in de binnenstad vindt. Kom gezellig borrelen in De Uilenburg. Deze authentieke wijk staat bekend om haar gezellige terrassen en evenementen, maar ook om de Binnendieze die onder de Uilenburg door loopt. Geniet van de Brabantse gastvrijheid in de Korte Putstraat: dé culinaire straat van Den Bosch. Daar bruist het van de bourgondische, typische Bossche gastvrijheid en uit eten gaan wordt een beleving. Meer informatie over een bezoek aan Den Bosch kunt u vinden op www.bezoekdenbosch.nl

Paardentram

Elke zaterdag, van 12.00 tot 17.00 uur, rijdt er een paardentram door de binnenstad van Den Bosch. De koetsier geeft uitleg over de historische stad. De opstapplaats is naast de St. Jan aan de Parade in Den Bosch. Een leuke activiteit voor zowel een grote groep als een kleiner aantal personen. Voor een grote groep is het ook mogelijk om op elk gewenst tijdstip in Den Bosch rond te rijden. Neem voor actuele informatie contact op met halihuif.

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek de mooiste vakantieplekken in Nederland