Appartement Broodhuis Kerkrade

Appartement Broodhuis Kerkrade is gevestigd in een prachtig herenhuis met een authentieke gevel. Het huis is gebouwd als een bakkerij met winkel in een straat die aan het begin van de 20e eeuw een belangrijke winkelstraat was in de wijk Bleijerheide.

Halverwege de 20e eeuw is de bakkerij gesloten en werd het een particuliere woning. Sinds 2017 zijn Jan en Margriet Bayense eigenaar van het pand. En zij hebben de volledige 1e verdieping omgebouwd tot een bed & breakfast die door Margriet gerund wordt. De vier kamers zijn voorzien van heerlijke boxsprings, fauteuils, tafel, spiegel enz. De kamers zijn volledig te verduisteren. Op het keukenblok (met koelkast) kunt u zelf een heerlijke maaltijd bereiden. Pannen, waterkoker, Senseo-apparaat, coffeepads, suiker en poedermelk horen bij de standaard inventaris.

De slaapkamers kunnen met een sleutel worden afgesloten.

Omgeving

De omgeving is een bijzonder stukje Nederland. U bevindt zich aan de voet van het heuvelland, in de uitlopers van de IJfel. Vanuit uw verblijf kunt u verschillende wandelingen starten. Per fiets kunt u alle kanten op. De afstand naar Aken in Duitsland is maar 10 kilometer. Er zijn verschillende musea te bezoeken. Voor kinderen is het schitterend om in Kerkrade naar dierenpark GaiaZoo te gaan. Ook is op loopafstand de wereld te ontdekken in Continium discovery center.

Kerkrade maakt deel uit van Parkstad, een samenwerkingsverband van de gemeenten in de voormalige mijnstreek; het deel van Nederland waar in het verleden de mijnen zorgden voor de grootste werkgelegenheid. In het mijnmuseum Heerlen is daar van alles over te bekijken. De Schacht Nulland in Kerkrade behoorde tot de voormalige Domaniale Mijn in Kerkrade, de oudste steenkolenmijn van Nederland. Deze mijn loopt onder Bed & Breakfast Broodhuis door. Een bijzondere plek in Nederland.

Appartement Het Broodhuis beschikt over vier kamers en is beschikbaar voor één tot zes personen

Kamers

De kamers zijn allemaal voorzien van boxsprings, waar u heerlijk op kunt slapen. Het zijn twee eenpersoonsbedden van 2 meter lang en 80 cm breed. De matrassen zijn voorzien van een luxe molton en een onderlaken van 100% katoen. De kussens zijn 100% anti-allergeen met een molton overtrek van 100% katoen. De dekbedovertrekken en kussenslopen zijn zorgvuldig uitgekozen uit een hotelcollectie.

Op de nachtkastjes staat een nachtlampje wat aangaat door aanraking. In de linnenkast kunt u uw kleding opbergen. U relaxt heerlijk in de fauteuils. TV is op aanvraag aanwezig.

Badkamer

De badkamer uit 2018 beschikt over een douchecabine met regendouche. U kunt ook gebruik maken van het ruime ligbad met douchekop. Boven de wastafel hangt een spiegelkast met verlichting, voorzien van stopcontacten voor het scheerapparaat of de föhn.

Ook het toilet bevindt zich in de badkamer.

Keuken

Voor de bereiding van uw warme maaltijd is het appartement voorzien van een keukenblok met twee elektrische platen en kastruimte met pannen, servies en bestek. Ook de koelkast bevindt zich in de keuken.

Een Senseo-apparaat, waterkoker en tosti-ijzer maken de keukenuitrusting compleet.

Er staat een houten bankje waarop u kunt zitten als u iets aan het opwarmen of koken bent. Maar in deze ontmoetingsplek kan ook gezellig met elkaar gebabbeld worden.

Boekenkast

Een gevulde boekenkast is aanwezig met daarin voor elk wat wils. Boeken om in weg te dromen, uit te studeren of zomaar door te bladeren. Er ligt wat Informatiemateriaal en enkele naslagwerken over de omgeving.

Wie liever een spelletje doet kan daar de gezelschapsspellen vinden.

Kerkdienst

Achter Appartement Broodhuis Kerkrade bevindt zich zaal Bethlehem. Hier wordt iedere zondagochtend om 11:00 uur een evangelisatiedienst gehouden. Op eenvoudige wijze wordt het Woord van God verkondigd aan inwoners van Kerkrade. Een klein groepje mensen midden in deze stad met ruim 46.000 inwoners. Gasten uit het appartement zijn van harte welkom om deze diensten bij te wonen.

Verhuurder

Margriet Bayense-Blokhuis

Eigenaar en gastvrouw van Bed & breakfast Broodhuis Kerkrade is Margriet Bayense. Een spontane gastvrouw die pas tevreden is als haar gasten het ook zijn.

Huisregels

Specificaties

Eigenschappen

7 persoons
1 badkamers
4 slaapkamers
7 bedden

Omgeving

Ligging

Appartement Broodhuis Kerkrade

Kerkrade (Limburg) Nederland
Initializing Booking form